Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН одноголосно запровадила санкції проти Північної Кореї через оголошене ядерне випробування


Це випробування засуджено як «чітку загрозу міжнародному мирові й безпеці». Резолюцію вже привітали США, Японія, Південна Корея й Росія. Натомість сама Північна Корея відкидає її як «невиправдану».

Це випробування засуджено як «чітку загрозу міжнародному мирові й безпеці».

Резолюція, серед іншого, накладає міжнародне ембарго на постачання до Північної Кореї наступальної зброї, як-то танків, бойових кораблів і авіації чи ракет.

Країни — члени ООН отримують право затримувати вантажі, що прямують до Північної Кореї, й перевіряти наявність там зброї масового знищення чи пов’язаних із нею вантажів.

Резолюція також закликає заморожувати рахунки осіб, причетних до північнокорейської ядерної програми, й забороняти їм в’їзд до інших держав.

На вимоги Росії й Китаю резолюція виключає можливість вдатися до воєнної сили, щоби змусити Північну Корею виконати її вимоги відмовитися від ядерної програми й повернутися до переговорів.

Резолюцію вже привітали США, Японія, Південна Корея й Росія.

Натомість сама Північна Корея відкидає її як «невиправдану». Посол країни в ООН повторив позицію свого керівництва, що в разі подальшого тиску США Пхеньян вважатиме його за «оголошення війни» і «вдаватиметься до фізичних заходів у відповідь».
XS
SM
MD
LG