Доступність посилання

ТОП новини

Львів’яни платитимуть за безпеку у місті.


Галина Терещук Львів, 16 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua)- Реформування правоохоронних органів, зокрема створення міської міліції і переведення її на місцеві бюджети, не на часі. Заявив в коментарі радіо Свобода міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Водночас, якщо міська влада допомагатиме у фінансуванні правоохоронних органів, то мер погоджуватиме кандидатуру начальника міського управління міліції, який водночас обіймає посаду заступника обласного керівника міліції. Львівська мерія готова допомогти міліції і уже створює міське ДАІ.


Переводити правоохоронні органи на місцеві бюджети-небезпечно

За словами міністра Юрія Луценка, у бюджетному кодексі передбачать, що місцевий орган влади матиме право фінансово підтримувати правоохоронні органи: патрульно-постову службу, міське ДАІ і дільничних інспекторів. Переводити усі ці служби повністю на місцеві бюджети - небезпечно. Про це головний міліціонер України розмовляв з прем''єр – міністром. Адже, згідно з проектом бюджету на 2007 рік, передбачено коштів лише на 70 відсотків зарплати усім правоохоронцям. На усі інші потреби грошей не заплановано. А більшість регіонів не спроможні утримувати міліцію. Скажімо, при потребі 35 мільйонів гривень на утримання правоохоронців Львівщини, в проекті бюджету передбачені 8 мільйонів гривень. Найбільш доцільно, за словами Луценка, якщо міські органи влади самостійно ініціюватимуть допомоги правоохоронцям, які гарантуватимуть порядок у місті. «Ніяких експериментів з міліцією проводити не можна, - заявив Юрій Луценко». Він подав проект закону про ДАІ на розгляд парламенту.

«Цього року на 9%вдалось зменшити кількість аварій на дорогах. Цього року на дорогах загинули 7 тисяч осіб, це більше аніж в будь якій країну світу. Міське ДАІ стежитиме за порядком у кожному місті і каратиме безвідповідальних водіїв».

Міністр Луценко підписав указ про створення у Львові міського ДАІ. Водночас мер Львова Андрій Садовий зазначив:

«Львів’яни і місто хоче порядку і ми це зробимо. Ми обговорили з паном міністром питання щодо дофінасування органів міліції з бюджету міста. Це патрульні служби, ремонтуємо дільничні пункти».

Дільничний інспектор у Львові має заробляти 1500 гривень у місяць

Якщо нині дільничний інспектор у Львові заробляє 600гривень, то його зарплата повинна становити півтори тисячі гривень. Зауважив мер Львова. Тоді працювати у цю службу підуть львів’яни, які люблять своє місто і знають його.

«Матеріально-технічний стан міліції жахливий. Якщо бандити користуються найсучаснішими новинками техніки, то міліція уже віджилими. Тому бюджет міста опрацьовується . Наше завдання аби міліція, зокрема патрулі, працювала нормально. Сьогодні після спільних чергувань курсантів і міліціонерів зменшилась злочинність на 20 відсотків».

Мер Львова не втручатиметься у кадрову політику УМВС області, але вважає, що міський голова повинен погоджувати кандидатуру начальника міського управління міліції. До слова, нинішній керівник введений до складу виконкому міськради.
XS
SM
MD
LG