Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України: Визнання Голодомору 1932 – 33 років геноцидом не вплине на українсько-російські відносин


Речник Міністерства закордонних справ України Андрій Дещиця повідомив, що на засіданні Генеральної Асамблеї ООН Україна винесе питання про визнання Голодомору актом геноциду українського народу.

У вівторок речник Міністерства закордонних справ України Андрій Дещиця прокоментував заяву депутатів Держдуми Росії про можливе “погіршення відносин між двома країнами” за такої умови:

“Я особисто не уявляю, яким чином може вплинути ухвалення відповідних документів Верховною Радою на стосунки України і Росії. Тому що визнання історичної правди не може впливати на стан (наших) відносин, якщо ці відносини мають бути дружніми, партнерськими і добросусідськими. На жаль, під час Голодомору гинули не тільки українці – гинули також росіяни і представники інших національностей. Я думаю, що російська сторона – а ми ведемо переговори – з розумінням сприйме нашу аргументацію”.

Андрій Дещиця повідомив, що на засіданні Генеральної Асамблеї ООН Україна винесе питання про визнання Голодомору актом геноциду українського народу.
XS
SM
MD
LG