Доступність посилання

ТОП новини

Мультфільм про життя Папи Римського Івана Павла Другого.


Наталка Кудрик Рим, 18 жовтня 2006 (RadioSvobodaaa.Ua) – Понтифік Кароль Войтила – герой мультиплікаційного фільму! Це не сатира і не комедія, а просто пізнавальний фільм про життя видатного поляка. „Папа Римський Іван Павло II, друг людства” – мультик з такою назвою презентували у Ватикані.

Ніч надворі. Маттео – щоденник-записник і його подруга – ручка Сімона сидять зажурені на підвіконні. Вони знають, що сталося щось дуже сумне: помер їхній господар – Папа. Два голуби злітають над площею Святого Петра у Римі і починають розповідати історію життя – історію Івана Павла II, друга усіх дітей і друга всього людства. Цим днем, 2 квітня 2005 року, починається мультик, герой котрого добрий чоловік Кароль Войтила – поборник миру і свободи, захисник знедолених та зневірених.

60-ти хвилинну версію для DVD створила у Барселоні компанія „Cavin Cooper Productions” у співпраці з Ватиканом. Автор фільму – вільний іспанський художник Хосе Луїс Лопес-Гуардіа працював раніше для компанії „Дісней”, а на батьківщині він створив багато дитячих мультсеріалів.

Дитинство, юність і увесь період 27-річного понтифікату

Перша частина анімаційної біографії Кароля Войтили розповідає про дитинство і юність майбутнього Папи та закінчується його обранням главою Святого престолу.

Наступні 30 хвилин – це монтаж документальних кадрів, історія 27-річного понтифікату. Йдеться про зустрічі з молоддю, висловлювання про мир і міжрелігійний діалог, бесіди із можновладцями різних країн світу.

У Ватикані кажуть, що це перша справжня мультиплікаційна картина про постать улюбленого багатьма Папи Івана Павла II. Співробітник українського відділу радіо „Ватикан”, отець Прокопій Лотоцький, розповів Радіо Свобода: „Досить позитивно відносяться до цього фільму, бо в ньому розкривається характеристика і особистість, харизматична особистість Великого Папи”.

Мультфільм цікавий не лише дітям

Досі були різні комікси, сатиричні серіали про життя ватиканських чиновників, де згадувався зокрема й Іван Павло II. Фільми транслювалися на музичних телеканалах і викликали дискусію серед молодих глядачів у Європі. Католицька церква не була задоволена такими картинками із життя Ватикану. Цього ж разу Святий престол навіть долучився до створенням фільму, надавши документальні матеріли.

Мультик розрахований на дитячу аудиторію, але автори кажуть, що й для дорослих ця історія буде не менш цікавою. Саме тому сподіваються на успіх фільму у багатьох країнах вже напередодні католицького Різдва, до речі і ціна DVD диску відома – майже 20 євро.
XS
SM
MD
LG