Доступність посилання

ТОП новини

Партія “Реформи i порядок” увійшла до БЮТ.


Тетяна Ярмощук Київ, 20 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Віктор Пинзеник та Юлія Тимошенко підписали cсьогодні три документи: угоду про входження ПРП до БЮТ, декларацію та план дій опозиції. Як буде конструюватися опозиція далі і яке місце в ній посяде Наша Україна? Наразі залишається лише гадати.

Під час спільної прес-конференції.
Досить гучних заяв, в опозиції потрібно працювати. Так Юлія Тимошенко відгукнулася на бажання “Нашої України” створити опозиційну конфедерацію:

“Час гучних назв завершився, потрібно справу робити. А якщо про гучні назви думати, то потрібно ще гучніші робити. Приміром, назвати “Об’єднання Опозиції Наших”. Можна порадити це зробити Безсмертному. Воно скорочено ООН виходить. Власне, для справи це нічого не дасть, однак Роман Петрович Безсмертний тоді був би Генеральним секретарем ООН”.

Юлія Тимошенко та Віктор Пинзеник закликали “Нашу Україну” координувати свої дії. Як зазначив Віктор Пинзеник:

“Партії реформи та порядок ухвалила рішення про участь у Блоці Юлії Тимошенко. Ми закликаємо “Нашу Україну”, інші політичні сили, які сповідують ті ж цінності консолідувати зусилля у рамках єдиної опозиції”.

Нашоукраїнці усе вирішать на своєму з’їзді.

“Наша Україна” вітає рішення БЮТу та ПРП про об’єднання в єдину опозицію. Однак чи примкнуть нашоукраїнці до опозиції демократичних сил, стане відомо після з’їзду Народного Союзу “Наша Україна”. З цього приводу нашоукраїнець Михайло Поживанов зауважив:

“Чи більше політичних сил будуть об’єднуватися, і виступати як єдина команда, тим простіше все буде робити. 2004 рік ми перемогли, тому що всі були разом. А всі ті події, які відбувалися у 2005 – це все дало результат, який ми сьогодні маємо, коли всі разом опинилися в опозиції”.

Тим часом представник Партії регіонів Євген Кушнарьов заявив, що процес об’єднання – річ непогана, однак, особисто він скептично ставиться до об’єднання БЮТу та ПРП.

Два тижні тому Блок Юлії Тимошенко створив міжфракційне опозиційне об’єднання, до якого увійшли фракцiя БЮТ i два депутати з фракції Соцпартiї – Йосип Вiнський та Галина Гармаш.

А цього тижня про перехід в опозицію офіційно оголосила і “Наша Україна”.
XS
SM
MD
LG