Доступність посилання

ТОП новини

День в історії 23 жовтня.


Київ, 23 жовтня 2006 року (RadioSvoboda.Ua) – 23-го жовтня Ірландія повстала проти англійського панування, Угорщина повстала проти комуністичного режиму, а радянські комуністичні геронтократи надумали змінити географію Сибіру.

23-го жовтня 4004-го року до н.е. згідно з розрахунками ірландського архієпископа Джеймса Асшера та доктора Джона Лайтфута з Кебріджа, які вони провели в 1650 році на підставі детального вивчення Старого заповіту, саме в цей день почався божий акт Творіння світу.

1641 – Ірландські повстанці під керівництвом Феліма О''Ніла вбивають декілька тисяч англійських і шотландських переселенців, що незадовго до цього осіли в Ольстері. Ірландському повстанню передувала страта в Лондоні англійського намісника в Ірландії Томаса Уентворта, котрий, спираючись на протестантів, провадив в Ірландії жорстку політику проти католиків. Після страти намісника ірландська кланова знать та католицьке духовенство починають добиватись вигнання англійців та проголошення незалежності країни, але повстання жорстоко придушують.

1940 – На іспано-французькому кордоні зустрічаються генерал Франко та Адольф Гітлер. На зустрічі обговорюють можливість використання німцями іспанської території для захоплення Гібралтару. Гітлер отримує відмову.

1952 - Нобелівську премію в галузі медицини присуджують вихідцю з України – американському мікробіологу Селмарту Ваксману за відкриття ефективних методів лікування туберкульозу.

1956. В Угорщині – повстання проти комуністичного режиму. Учасники масових демонстрацій, які почались із виступів студентів у Будапешті, вимагають демократичних перетворень, виводу радянських військ та зміщення сталіністів з державних постів. Під час чергової студентської акції, до котрої приєднуються озброєні робітники, протестуючі розбивають і валять пам''ятник Сталіну і намагаються захопити приміщення республіканської радіостанції. Угорський лідер Ерно Геро звертається по допомогу до СРСР, але це лише збільшує активність протестуючих. Демонстрації та страйки ширяться провінційними містами Угорщини. Поліція та радянські війська, введені в Будапешт, застосовують зброю.

А у 1984-му пленум ЦК КПРС прийняв рішення про перекидання сибірських річок на південь. Такого вавілонського нахабства та невігластва всесвіт не стерпів і небеса від Радянська союзу одвернулися. Через декілька років його, Радянського союзу, не стало.
XS
SM
MD
LG