Доступність посилання

ТОП новини

Протистояння серед проросійських організацій Криму.


Володимир Притула Сімферополь, 24 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Боротьба за право участі у Міжнародному конгресі російських співвітчизників, що у ці дні проходить у Санкт-Петербурзі, знову розсварила активістів проросійських організацій Криму. Сьогодні лідери російських громад Ялти, Керчі та Євпаторії назвали зрадниками групу депутатів парламенту автономії, які від імені кримських етнічних росіян беруть участь у згаданому Конгресі.

Лідери Російської громади Криму, депутати Сергій Цеков та Олег Родивілов вважають маргіналами представників інших проросійських організацій.
“Відщепенці і маргінали!”, - голова Постійної комісії з науки та освіти Верховної Ради АРК та один з лідерів Російської громади Криму Анатолій Жилін не жалкує епітетів на адресу своїх колишніх соратників з проросійського руху, які сьогодні звинуватили його і ще кількох провідних діячів найвпливовішої проросійської організації у зраді кримських росіян.

Втім, і лідери російських громад Ялти, Керчі та Євпаторії, які сьогодні провели прес-конференцію у Сімферополі, слів на адресу своїх опонентів з російської громади Криму – віце-спікера кримського парламенту Сергія Цекова, депутатів Олега Родивілова та Олександра Свистунова – теж не добирали, називаючи їх “манкуртами”, “зрадниками” і “маніпуляторами”. Саме троє останніх та ще кілька членів кримського парламенту від партії “Російський блок” представляють етнічних росіян Криму на Міжнародному конгресі російських співвітчизників, що у ці дні проходить у Санкт-Петербурзі, і саме це стало причиною невдоволення інших активістів проросійського руху півострова.

За словами голови російської громади Керчі Олександра Ткаченка, Сергій Цеков не лише зрадив інтереси росіян, але й разом з відомим російським політиком Костянтином Затуліним причетний до розбазарювання коштів, які Москва виділяла співвітчизникам у Криму. “Два нерозлучних товариша за останні 10 років хвацько “дерибанили” гроші, виділені урядом Москви на підтримку російських співвітчизників у Криму. Це цинічне пограбування – ще один злочин перед росіянами “головного” росіянина Криму Сергія Цекова, до речі, етнічного болгарина ”, - сказав Олександр Ткаченко, зізнавшись, що сам наполовину українець.

Лідер Російської громади Керчі Олександр Ткаченко вважає зрадниками лідерів Російської громади Криму.
Інші учасники прес-конференції – Діана Шевченко, Анатолій Лось та Семен Клюєв підозри щодо свого українського коріння гнівно відкинули.

Водночас неросійське походження останнього викрили в російській громаді Криму, де порадили лідеру російської громади Євпаторії Семену Клюєву не забувати своє семітське походження і не записуватися в російські патріоти. Втім, згаданий голова Постійної комісії Верховної Ради АРК та один з лідерів російської громади Криму Анатолій Жилін наголосив в інтерв’ю Радіо Свобода, що не збирається акцентувати увагу на етнічній належності опонентів з конкуруючих проросійських організацій, лише радить журналістам не звертати на них увагу.

“Вони жодною мірою не представляють росіян, вони представляють людей, які дуже далекі від раціональної думки, від здорового глузду, тому я нічого про них не говоритиму, бо не вважаю їх ні російськими людьми, ні представниками російських організацій”, - заявив голова Постійної комісії з науки та освіти Верховної Ради АРК та один з лідерів Російської громади Криму Анатолій Жилін.

Водночас опоненти російської громади Криму з інших проросійських організацій автономної республіки заявили, що продовжать свою викривальну діяльність.
XS
SM
MD
LG