Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: СОТова країна.


Київ, 24 жовтня 2006 року. Парламент до середини листопада має ухвалити двадцять один закон - аби Україна до кінця цього року поповнила лави Світової організації торгівлі. До совісті депутатів звертається і міністр закордонних справ Борис Тарасюк - просить не затягувати процес вступу України до СОТ. Водночас, захисники "вітчизняного товаровиробника" не поспішають кинути свого підопічного у світ жорсткої ринкової конкуренції. Які є “за” та “проти” швидкого руху України на світовий ринок?

Президент Віктор Ющенко постійно форсує процес просування України до СОТ, однак люди звикли оцінювати той чи інший крок держави здебільшого за станом власного гаманця. Що ж обіцяє членство у організації нам, українцям? Пояснює директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Віроніка Мовчан.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Захищати вітчизняного товаровиробника варто тільки тоді, коли під загрозою опиняються робочі місця. Зайва опіка тільки робить цього виробника калікою, а споживача - позбавляє вибору. ТОму вступати до СОТ треба і якомога швидше - думка колишнього міністра економіки Сергія Тєрьохіна

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Польща була однією із засновниць Світової організації торгівлі і увійшла до неї відразу після створення - тисяча дев’ятсот дев’яносто п’ятого року. Однак, на відміну від України, там відомий польський економіст Лешек Бальцерович провів шокову терапію для економіки країни. В результаті - більшість підприємств різних галузей позбавилися теплого опікунства держави і потрапили у приватні руки. Чого добилася Польща, вийшовши на світовий ринок - розповідає Єва Поштар - кореспондентка Радіо Свобода у Варшаві.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Від вступу до СОТ український бізнес відчує переваги не одразу - впевнені львівські бізнесмени, однак негативно це може позначитись на галузях, які дотує держава. Хто з нетерпінням чекає членства, а хто гальмує процеси - у матеріалі Львівської кореспондентки Радіо Свобода Галини Терещук.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG