Доступність посилання

ТОП новини

До кінця тижня комісія ФДМ має визначити: чи виконує “Міттал Стіл” інвестиційні зобов’язання


Раніше Фонд державного майна звинуватив власника “Криворіжсталі” у невиконанні договору купівлі-продажу. У відповідь “Міттал Стіл” надав фонду додаткову інформацію

Раніше Фонд державного майна звинуватив власника “Криворіжсталі” у невиконанні договору купівлі-продажу. У відповідь “Міттал Стіл” надав фонду додаткову інформацію.

За інформацією прес-служби Фонду держмайна, остаточне рішення щодо інвестиційних зобов’язань комісія має ухвалити після обговорення на закритому засіданні. У фонді не виключають, що деякі пункти зауважень до нового керівництва підприємства знімуть, коли проаналізують свіжу інформацію, надану “Міттал Стіл Кривий Ріг”, якої не було у фахівців ФДМУ під час перевірки підприємства.

За результатами останньої перевірки, що проходила у вересні, Фонд держмайна висунув вісім зауважень до “Міттал Стіл Кривий Ріг”. Найбільш принципові з них, стосувалися виплати робітникам грошових премій, так званої 13-ої зарплати, за минулий рік та виплати дивідендів державі.

Адміністрація “Міттал Стіл Кривий Ріг” пояснює, що дивіденди державі на суму 87 мільйонів гривень перерахували на рахунок Держказначейства. Водночас ФДМ наполягає на виплаті у понад 5 разів більшої суми дивідендів — 448 мільйонів гривень.

Найбільшого виробника металопродукції в Україні ВАТ “Міттал Стіл Кривий Ріг” (Криворізький гірничо-металургійний комбінат “Криворіжсталь”) повторно приватизували рік тому.
XS
SM
MD
LG