Доступність посилання

ТОП новини

Українка Дарина Ткаченко – чемпіонка світу із шашок.


Геннадій Мороз Київ, 26 жовтня (RadioSvoboda.Ua) – У середу Дарина Ткаченко стала чемпіонкою світу із шашок. У матчі за світову корону, заключна частина якого проходила в Києві, українка відстояла власний титул у протиборстві з росіянкою Тамарою Тансикужиною. Таким чином Дарина Ткаченко стала вже дворазовою Чемпіонкою світу з міжнародних шашок.

У середу визначилися чвертьфіналісти у розіграші Кубка України з футболу. За підсумками учорашніх матчів до вісімки кращих команд турніру доволі несподівано пробилися одразу два представника нижчих ліг.

Головної сенсації очікували в Борисполі, де в попередньому раунді Кубка України місцевий "Борисфен" здолав опір одеського "Чорноморця". Одначе, донецький "Шахтар" навіть у напівдублюючому складі, як з’ясувалося, не рівня першоліговому клубові. У середу Чемпіони України без надзусиль переграли "Борисфен" 2—0. З тим же рахунком київське Динамо здолало у гостях футбольний клуб "Харків". Натомість, справжня сенсація сталася у Севастополі, де однойменний клуб, що представляє другу лігу українського Чемпіонату, як кажуть, без питань розгромив металургівців з Донецька 4—1. Продовжить боротьбу в чвертьфіналі Кубка і першолігова "Сталь" з Дніпродзержинська, яка на власному полі в серії пенальті здолала одноклубників з Алчевська. А ось, футбольний клуб "Львів", також у післяматчевій лотереї з пенальті, поступився клубові з еліти—харківському "Металістові". В інших матчах сімферопольська "Таврія" була сильнішою за земляків із "Кримтеплиці" 2—1. Два поєдинки закінчилися з найбільш популярним цього дня рахунком 2—0. Так, дніпропетровський "Дніпро" переграв армянський "Титан", а маріупольський "Іллічівець" у Кривому Розі не залишив шансів "Кривбасові". Чвертьфінальні пари у розіграші Кубка України дещо пізніше буде визначено з допомогою жереба.

Тим часом юніорська збірна України не змогла пробитися в елітний раунд відбору до Чемпіонату Європи з футболу серед 19-річних гравців. Учора в заключному матчі кваліфікаційного турніру, що проходив у Болгарії, українських футболістів влаштовувала й нічия. Одначе, підопічні Ігоря Жабченка з рахунком 1—2 поступилися своїм грецьким ровесникам. У підсумку, боротьбу за місце у фіналі юніорської першості континенту продовжать команди Греції і Болгарії. Ну, а українська збірна посіла тільки третє непрохідне місце в квартеті.
XS
SM
MD
LG