Доступність посилання

ТОП новини

Лідер білоруської опозиції отримав нагороду Європарламенту


Олександр Мілінкевіч став лауреатом премії імені Сахарова “За свободу думки”.

Олександр Мілінкевіч став лауреатом премії імені Сахарова “За свободу думки”.

Кандидатуру Мілінкєвіча внесла найпотужніша фракція Європарламенту – “Євпропєйська народна партія – європейські демократи”, яка вважає, що присудження премії Сахарова важливе як для справи демократії в Білорусі, так і для особистої безпеки пана Мілінкевіча, який далі страждає від утиску зі сторони режиму Олександра Лукашенка”.

Олександр Мілінкевич сприйняв за честь присудження йому премії, але заявив, що нею нагородили не лише його особисто, а усю білоруську опозицію, яка спромоглася цього року на чисельні акції протесту проти режиму президента Лукашенка.

Олександр Мілінкевич: “Дійсно цю премію я не повинен брати собі, я і не збираюся це робити, вона піде на те, щоб підтримати репресованих людей, яки постраждали під час кампанії”.

У квітні колишнього кандидата на президента країни Мілінкевича заарештували на півмісяця за участь у демонстрації проти фальсифікації виборів, що відбулись у березні.

Щороку Європарламент відзначає премією Сахарова людей та організації, що борються проти політичних і соціальних утисків.

Серед попередніх лауреатів нагороди – Нельсон Мандела, Кофі Аннан та Організація Об’єднаних Націй.
XS
SM
MD
LG