Доступність посилання

ТОП новини

Одеса до зими готова.


Петро Каландирець Одеса, 26 жовня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У цьому кореспондента Радіо Свобода запевнив Одеський міський голова Едуард Гурвіц. Тепер лише нерегулярні поставки газу, за його словами, можуть викликати занепокоєння міської влади.

Чиновники заявляють, що місто до зими готове.
Начальник управління житлово-комунального господарства Микола Рубля так само запевнив, що усі заплановані міськвиконкомом заходи в рамках підготовки до зими, практично виконані. Тепло готові прийняти не лише житлові будинки, але і школи, дитячі садочки, медичні заклади та інші галузеві установи Одеси. Гарячою водою через кілька днів забезпечать і мешканців центральної частини Одеси, за опалення будинків яких відповідає теплоелектроцентраль. У інших районах причорноморського міста проблема гарячого водопостачання вже вирішена.

Микола Рубля закликав мешканців Одеси так само не самоусуватися і зробити все необхідне для підготовки власних квартир, будинків до цьогорічної зими. Він запевнив учасників засідання міськвиконкому, що всі наявні незначні недоліки будуть повністю усунені до 15 листопада.

На засіданні виконкому, серед іншого, вирішили проводити постійну роботу з метою поліпшення збору поточних платежів від населення, підприємств, організацій та установ за спожиті енергоносії. Начальник управління житлово-комунального господарства переконаний, що вже найближчі місяці покажуть „чи здатні одесити платити за новими підвищеними тарифами”.

Міські чиновники запевняють, що зроблять все необхідне для підтримки тих одеситів, для яких останнє підвищення тарифів стало справжнім соціальним тягарем. Один з напрямків – виплата субсидій малозабезпеченим верствам населення. Але і тут існують проблеми, викликані недоліками в законодавчій базі.

Про них розповів перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв: „Міська влада практично не має важелів для впливу на існуючі тарифи у житлово-комунальному господарстві. Наші можливості впливу не перевищують3–5%. Кожна апаратна нарада не проходить без обговорення створення умов для полегшення одержання субсидій. Але маємо пам”ятати і про те, що згідно з чинним законодавством і постановою Кабміну ті, хто є у числі боржників за спожиті енергоносії, не мають прав на одержання субсидій. У цих випадках ми змушені піти на непопулярні кроки. Ми вивчаємо ситуацію, і якщо підтверджується, що сім”я не має можливостей сплатити заборгованості, розпочинаємо виплату соціальної допомоги, яка спрямовується на погашення існуючих боргів. І тут знову потрапляємо у глухий кут. У разі сплати соціальної допомоги, згідно з постановою Кабміну, людина знову ж таки випадає з кола осіб, які мають право на субсидії...”.

Анатолій Ворохаєв повідомив, що міська влада нині проводить переговори з „Північним інвестиційним банком” про можливість виділення для теплопостачальних організацій кредиту у розмірі 50 – 60 мільйонів євро. Перша зустріч з представниками банку має відбутися в середині листопада. Ці гроші мають допомогти модернізувати теплові мережі центральної частини міста.
XS
SM
MD
LG