Доступність посилання

ТОП новини

Під ранок Україна перейде на зимовий час. Не забудьте перевести стрілку годинника на годину назад


Вперше годинникова стрілка була переведена у Великобританії в 1908 році, після чого багато країн наслідували її приклад.

У ніч із суботи на неділю о 04.00 стрілки годинника будуть переведуть на годину назад. Системою переходу на літній час навесні користується понад 110 країн світу. Вперше годинникова стрілка була переведена у Великобританії в 1908 році, після чого багато країн наслідували її приклад. Азербайджан перехід на зимовий час здійснює 29 жовтня шляхом переведення о п''ятій ранку стрілок годинника на одну годину назад. У Вірменії та Білорусії переведення буде здійснене в ніч із суботи на неділю о 02.00 годині за місцевим часом. У Молдавії перехід на зимовий час буде проведений одночасно з країнами Євросоюзу - о 3 годині ночі за місцевим часом.

Що стосується азіатських країн-членів СНД, то вони на зимовий час переходити не будуть. Узбекистан відмовився від переходу на літній чи зимовий час у 1990 році. Рада міністрів тоді ще УзРСР 9 квітня 1990 року прийняв про декретний час, відповідно до якого час, зимовий чи літній, не переводиться.

Таджикистан не здійснює перехід на зимовий час з осені 1991 року.

Не переходить на зимовий час Туркменістан і Казахстан. Рішення про скасування переходу на літній чи зимовий час уряд Казахстану прийняв 15 березня 2005 року.

Крім того, минулої осені уряд і президент Грузії також вирішили відмовитися від переведення стрілок годинника. Відповідний указ президент Грузії підписав 20 жовтня 2005 року.
XS
SM
MD
LG