Доступність посилання

ТОП новини

Славко Вакарчук відвідав кримських військових.


Володимир Притула Сімферополь, 30 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Відомий співак, лідер групи “Океан Ельзи” і Посол доброї волі ООН Святослав Вакарчук підтримує вступ України до НАТО і бачить майбутнє української армії у переході на контрактну систему. Про це він сказав сьогодні у Сімферополі, де зустрічався із бійцями Берегових військ Військово-Морських Сил України.

Лідер групи "Океан Ельзи" Славко Вакарчук зустрічається з військовими у Сімферополі.
Лідер групи "Океан Ельзи" Славко Вакарчук.
(© RadioSvoboda.Ua)
“Встати! Струнко!” – Славка Вакарчука, який в оточенні кількох генералів приїхав у Сімферополь до морських піхотинців, зустрічає повен зал офіцерів і бійців-контрактників. Лідер “Океанів” анітрохи не губиться й одразу бере ініціативу на себе, заявивши, що прибув не агітувати, а відверто говорити про проблеми суспільства та армії: “Не варто агітувати за чи проти НАТО, а треба лише розібратися, що це таке. Нам потрібно лише більше інформації про цю поважну організацію”. Співак розповів, що з великої повагою ставиться до військовиків, а присутніх у залі назвав майбутньою військовою елітою України. Він додав до сказаного, що зовсім не розчарувався у Помаранчевій революції і вважає, що саме вона відкрила перед Україною хороші перспективи, але тепер багато залежить від самих українців, від кожного, хто прийшов на цю зустріч.

“А нам з тобою своє робити...” – Цю пісню Славко Вакарчук, за його словами, присвятив військовим. Батьки виховали його так, що він відчуває відповідальність за долю своєї Батьківщини, тож вирішив такими зустрічами вплинути на її майбутнє, яке він бачить в Об’єднаній Європі. А майбутнє українського війська – як армії за контрактною системою: “Людина, яка йде свідомо в армію, яка має хист і покликання, – вона, відповідно, краще ставитиметься до своїх обов’язків”, – переконаний Славко Вакарчук.

Пообіцявши приїхати ще й на бойові навчання морських піхотинців і, можливо, навіть написати пісню про українське військо, лідер “Океану Ельзи” закликав військовиків бути оптимістами і не здаватися без бою.
XS
SM
MD
LG