Доступність посилання

ТОП новини

Україна асоціюється з "Гайдамаками"


Павло Вольвач Київ, 1 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Чи стане гурт “Гайдамаки” в один ряд з таким монстрами, як “Лед Зеппелін” чи, скажімо, “Ю-Ту”, це ще питання. Але те, що відтепер Україна в широких світах, разом з братами Кличками і Русланою, асоціюватиметься ще й з “Гайдамаками”, це незаперечно. Бо днями, у Севільї, на музичному фестивалі “World music expo”, диск гурту переміг в одній з номінацій. З лідером “Гайдамаків” Олександром Ярмолою зустрівся Павло Вольвач.

- Цей ваш здобуток можна трактувати так, що ви станете ще одним брендом України у світі.

- Я на це саме сподіваюсь. Що “Гайдамаки” на своєму культурному рівні, Руслана на своєму, Кличко на своєму спортивному рівні. Не в тому справа, що ми хочемо зайняти, поставити своє ім”я серед інших імен, але нам приємно промувати нашу державу на міжнародному рівні, в тій галузі, в якій вона ще не була промована.

- Ну, а що це був за конкурс і що вам ця перемога дає – вона відкриває якісь нові горизонти? Більш практично.

- Звичайно, будь-яка перемога... Це був форум всіх видавництв та агенцій, які займаються етнічною музикою, які займаються новою музикою, шукаючи щось у музиці світовій. Те, з чого потім, через кілька років мейджери зроблять форматний бренд. А це – тільки коріння і це та сира глина, з якою потім ліпляться будь-які зразки в шоу-бізнесі будь-якого ґатунку. І серед багатьох тисяч номінантів відібрали “Гайдамаків”. І лейбл, це тепер топ-лейбл, “Евордс” називається, тобто, дають фірмі запису, але дають за альбом. За альбом “Гайдамаків” дали нашій фірмі місце в двадцятці. Це дуже почесно. Це значить, що група, і альбом, і фірма грамзапису були помітні за минулий рік. Навіть це результат за півроку, бо альбом вийшов лише у січні.

- Олександре, ну, а якщо дивитися з позицій, скажемо так, обивательських – стаєте багатими, “боґатимі і знамєнітимі”, чи як? Відкриває необмежену можливість турів світом і Європою, нові компакти – теж за кордоном?

- ЗА один альбом стають багатими і знаменитими хіба що в казці. Треба випускати наступний альбом. І ця поїздка –це ще один крок на шляху до визнання, до відомості і справжнього успіху. Справжній успіх – це отримати нагороду “ВОМЕКСу”, і після цього може бути нагороди може бути нагорода ВВС. Для того треба трошки попрацювати. Такі нагороди отримують такі видатні артисти, як Сезарія Вора, Гайдук, Манучава. Тому “Гайдамакам”, щоб зайняти місце серед них, треба ще видати, як мінімум, один-два альбоми навздогін.

- Сашку, ну, а скажи, є шанс в українського гурту стати справді брендом, впізнаваним на всіх континентах, як, скажімо, який-небудь “Діп пьорпл”?

- Є шанс, якщо йти саме тою дорогою, якою йдуть “Гайдамаки”. Я не вірю, що можна заспівати англійською, і стати в один рівень з “Металікою”. Я в це не вірю.

- Будете таки українською співати?

- Будемо продовж співати українською і будемо, можливо, записуватися з артистами іншомовними, будемо продовжувати співати українською і продовжуватимемо йти дорогою в цьому вимірі.

- А найближчі плани – що робите, які концерти, диски?

- Багато найближчих планів. Думаю, можна поділитися такими планами. Ми зараз працюємо над нашим 4-м диском в Україні і 2-м диском в закордонному релізі. І в тому диску планується співпраця з деякими закордонними артистами, в тому числі – Х”юберт Фонвейзер з Австрії. З ним було більш-менш домовлено. Міг би трішки кинути іменами, але не хочеться, поки контракти не підписано. Але там в плані кілька імен дуже відомих.

- Що ж, плюю три рази – тьху-тьху. І стукаємо по дереву. І нагадую, що моїм співрозмовником був лідер гурту “Гайдамаки” Олександр Ярмола.

- Щастя-здоров”я Радіо Свобода, всіх вітаю. Олександр Ярмола, “Гайдамаки”!
XS
SM
MD
LG