Доступність посилання

ТОП новини

У Львові обурені актами вандалізму в Польщі стосовно української школи і пам’ятника Кобзареві


Депутати Львівської облради звернулись до президента Польщі, дипломатичних представництв Польщі в Україні з проханням дати належну оцінку актам вандалізму, здійснених на території Польщі 28 і 30 жовтня

Сплюндрований пам’ятник.
Депутати Львівської облради звернулись до президента Польщі, дипломатичних представництв Польщі в Україні з проханням дати належну оцінку актам вандалізму, здійснених на території Польщі 28 і 30 жовтня. Невідомі підпалили одне з приміщень української школи у місті Бартошицях (Вармінсько-Мазурське воєводство) і розмалювали зневажливими словами пам’ятник Тарасові Шевченку у Білому Борі (Західнопоморське воєводство).

Вістку з Польщі у Львові сприйняли з глибокою тривогою, мовиться у зверненні до польської сторони. На думку львівських обранців, плюндрування вчинені навмисне. Те, що акти вандалізму відбулись майже одночасно, викликає підозру про координацію дій невідомих зловмисників. “У цих непорозуміннях відчутний підступний вплив третьої сили, яка прагне закласти ненависть між українцями і поляками”, - йдеться у зверненні.

Львівські депутати сподіваються, що польська сторона дасть належну оцінку цьому фактові, знайде виконавців політичного замовлення і відновить підпалену будівлю школи та пошкоджений пам’ятник Шевченкові.

Також львівські обранці звернулись до МЗС України з закликом належним чином відреагувати на інцидент у Польщі. У Львові здивовані, що МЗС не реагує на подібні вчинки. Так, нещодавно на Лемківщині спалили дерев’яну церкву початку 19 століття і жодної реакції з боку українського дипломатичного представництва України у Польщі не було.
XS
SM
MD
LG