Доступність посилання

ТОП новини

Як довго буде російський флот в Севастополі, Іспанія підтримала Велику Британію у обмеженні доступу болгар і румунів на свій ринок праці (європейська преса).


Василь Зілгалов Прага, 1 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Німецькі газети пишуть про наміри українського уряду продовжити перебування російського флоту в Севастополі після 2017 року. У європейській пресі вказують і на міжнаціональну напругу в українському Криму. Пишуть про оголошення Іспанією обмежень у доступі болгар та румунів на іспанський ринок праці.

Російські військові моряки.
Впливова німецька “Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ” у середу пише, що глава українського уряду Віктор Янукович "не виключає люб‘язності щодо Росії", маючи на увазі можливість продовження терміну перебування російського Чорноморського флоту у Севастополі після 2017 року. Газета пише, що Янукович припускає можливість продовження терміну перебування російського флоту після вказаного у Конституції України 2017 року серед інших можливих поступок Москві. “Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ” наводить з цього приводу слова українського прем‘єра:" Там , де є вигода для України, ми завжди гарантуємо національний інтерес".

Інша європейська газета, ірландська "Айріше Таймз", пише у середу про міжнаціональну напругу в українському Криму і появу там воєнізованих формувань на кшталт російських козаків, які нібито ніколи не були характерними для історії Криму. Газета вказує на те, що Крим і до сьогодні є суперечливою територією, а також на напругу між "татарами і російською більшістю в Криму".

Лондонська “Файненшел Таймс” пише про заяву Іспанії, котра за прикладом Великої Британії оголосила у вівторок про обмеження доступу болгарам і румунам на іспанський ринок праці. Іспанія, як пише газета, й так має на своїй території близько 400 тисяч румунів та 160 тисяч болгар , половина з яких є тут нелегально. Уряд Іспанії оголосив про обмеження доступу на свої ринки праці для майбутніх нових членів ЄС, Румунії та Болгарії, на два роки після їхнього офіційного входження в ЄС з 1 січня 2007 року. Останні опитування громадської думки в Іспанії показали, що 60% громадян занепокоєні наростанням хвилі іммігрантів до країни. Румунія і Болгарія назвали раніше ухвалу британської влади порушенням права на вільне пересування всіх членів ЄС.

“Файненшел Таймс” пише у середу про напругу між ЄС і Туреччиною щодо Кіпру та прав людини в самій Туреччині, що може зашкодити просуванню переговорів про вступ Туреччини до європейської спільноти. Газета також робить висновок, що незалежно від того, чи увійде Туреччина до ЄС найближчим десятиріччям, цільність переговорів щодо перспективи повноправного членства має бути збережена. “Зробити інакше,– вважає автор статті,– означає гримнути дверима перед носом у Туреччини".
XS
SM
MD
LG