Доступність посилання

ТОП новини

Президент вважає невмотивованим відсторонення від виконання обов''язків міністра внутрішніх справ Юрія Луценка


Віктор Ющенко вважає, що претензії до роботи Юрія Луценка повинні були спочатку оцінити правоохоронці, а потім вже парламент. Народні депутати створили тимчасову слідчу комісію, яка має перевірити факти корупції у Міністерстві внутрішніх справ. У вересні газета «2000» оприлюднила статтю «Інша міліція», де стверджувалося про корупцію в міністерстві внутрішніх справ України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Віктор Ющенко вважає, що претензії до роботи Юрія Луценка повинні були спочатку оцінити правоохоронці, а потім вже парламент.

Президент висловив підтримку діяльності Луценка на чолі МВС.

Верховна Рада пропонує уряду відсторонити міністра внутрішніх справ від роботи на 2 місяці.

Народні депутати створили тимчасову слідчу комісію, яка має перевірити факти корупції у Міністерстві внутрішніх справ. Очолив комісію «регіонал» Володимир Сівкович, його заступником призначили комуніста Спиридона Кілінкарова.

Представник “регіоналів” Святослав Піскун так пояснив рішення парламенту:

“У парламенту навіть не було чим апелювати і чим захистити Луценка. Ми звернулися до Генерального прокурора і кажемо: “Дайте нам матеріали перевірки, можливо, ви вже відмовили у порушенні кримінальних справ і до Луценка нема питань”. Немає до сьогоднішнього дня нічого. То що нам робити. Генеральна прокуратура не перевіряє, міністр внутрішніх справ каже, що він невинний, а газету люди читають. То що робити депутатам?”

За пропозиціями Верховної Ради, крім Луценка, уряд мав би усунути від виконання службових обов’язків і інших посадових осіб в МВС.

Колишній міністр юстиції Роман Зварич заявляє, що Кабінет Міністрів не має компетенції звільняти, зупиняти призначення чи тимчасово усувати будь-кого з міністрів.

Зварич переконаний, що Верховна Рада мала б щонайменше вказати урядові, в яких законах виписана така процедура: «Ну звичайно, що вони цього не могли зробити, тому що такого немає ніде. Мене не раз дивував правовий нігілізм єдиного законодавчого органу. В даному разі таке рішення не витримує критики. Це з юридичного погляду. Дозвольте ще сказати з політичного: а що заважає депутатам ухвалити рішення відповідно до пункту 12 статті 85? Якщо вони не задоволені роботою міністра внутрішніх справ, відправляйте його у відставку. Чого вони перекидають відповідальність на Януковича? Янукович також не менш підзвітний і підконтрольний Верховній Раді України. Зараз парламент — король».

У вересні газета «2000» оприлюднила статтю «Інша міліція», де стверджувалося про корупцію в міністерстві внутрішніх справ України.

Юрія Луценка призначили на посаду міністра внутрішніх справ іще за прем’єрства Юлії Тимошенко. В уряді Віктора Януковича Луценко залишився працювати, за його словами, на прохання президента.
XS
SM
MD
LG