Доступність посилання

ТОП новини

Колишній генпрокурор Святослав Піскун міг намагатися загальмувати розслідування справи про вбивство журналіста Гонгадзе, стверджує нинішній заступник генерального прокурора


Піскун в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив, що в зв’язку з заявою Віктора Шокіна звертатиметься до президента України з проханням поновити йому державну охорону.

Віктор Шокін, зокрема, заявив: «Я ніколи не вважав, що Святослав Михайлович будь-яким способом хотів загальмувати справу Гонгадзе, але сьогодні, як версія, така думка інколи виникає».

При цьому Шокін сказав так: «Є такі речі, вони святі. І не треба порядність людей використовувати та випробовувати. А ще краще, як кажуть в Україні, „не вигукуй вовка з лісу“».

Святослав Піскун в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив, що в зв’язку з заявою Шокіна звертатиметься до президента України з проханням поновити йому державну охорону.

Піскун наголосив: «Остання фраза, яку сказав Шокін, — „Не вигукуй вовка з лісу“. Я у цій фразі почув пряму загрозу моєму життю і здоров’ю. Тому що людина, яка добре обізнана з кримінальним світом, може, не зовсім психічно здорова, може замовити навіть і моє фізичне знищення. Тому я буду звертатися сьогодні до президента з проханням поновити мені державну охорону в зв’язку з загрозою, яку на мою адресу сьогодні сказав заступник генерального прокурора України».

Раніше Піскун в інтерв’ю газеті «Діло» звинувачував Шокіна у неналежному підході до розслідування резонансних справ.
XS
SM
MD
LG