Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська область нарешті з газом.


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 2 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) — Українські урядовці роз’їхались по регіонах, щоб на власні очі перевірити те, як на місцях розпочали новий опалювальний сезон. Профільному віце-прем’єрові Володимиру Рибакові дістались найпроблемніші області – Луганська з його Алчевськом та Дніпропетровська з його кількома «міні-Алчевськами»: Нікополем, Орджонікідзе, Дніпродзержинськом.

Володимир Рибак.
У Дніпропетровську Рибак порівняв місцевих комунальників із несумлінними студентами, які готуються до іспиту в останню ніч, і зробив кілька заяв щодо розвитку очолюваної ним сфери у наступному році.

До Дніпропетровська Рибак привіз добру звістку: від сьогодні усі міста області, крім 700-тисячного Кривого Рога та невеличких Жовтих Вод, уже з газом. Раніше угоди на постачання газу не підписували через структурні зміни в компанії «Нафтогаз України» та мільйонні борги комунальників Дніпропетровщини за блакитне паливо. Тепер проблеми повирішували, і вже до кінця тижні, як запевняє місцева влада, мешканці області будуть з теплом.

Реформи з наступного року

А наступного року, заявив Рибак, уряд розпочне серйозне реформування житлово-комунальної сфери, щоб у майбутньому не допускати нових Алчевськів. На це у бюджеті-2007 надали безпрецедентну суму – 3 мільярди. Хоча, жалкує віце-прем’єр, треба було б близько шести: «Починаючи з 2007 року будемо вкладати гроші в цю сферу, як би нам важко не було, і шукати додаткові джерела».

Рибак запевнив, що ніяких привілеїв у розподілі коштів між регіонами не буде. Однак пізніше заявив, що для Алчевська все-таки планують надати додаткові державні кошти на впорядкування інфраструктури, щоб за два роки перетворити його на найкраще місто України: «І буде ще в Алчевську велика черга стояти, щоб жити в цьому місті».

«Хрущівки» вже не зноситимуть, а житимуть у них і житимуть

Також віце-прем’єр заспокоїв мешканців великих міст: «хрущівки» зносити не будуть, як раніше обіцяла Юлія Тимошенко за часів свого прем’єрства. Її плани щодо «хрущівок» він назвав популізмом. Уряд же Віктора Януковича разом із науковцями міркуватиме над тим, як продовжити термін експлуатації старого житла: зміцнять конструкції, зроблять теплішими під’їзди, і можна буде жити ще 15-20 років, каже Рибак: «У державі грошей немає, щоб їх валити».

Рибак поінформував іще про кілька ініціатив уряду в житловій галузі: індивідуальне опалення у 9-поверхівках заборонять, бо висотні будинки для нього не пристосовані, а от систему надання субсидій переглянуть: навіть тим, хто має борги перед комунальниками, можуть дозволити отримувати субсидії. Хоча, додав Володимир Рибак, тільки як виняток.
XS
SM
MD
LG