Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко втрачає вплив на уряд, росіяни йдуть на Європу, а британці стали народом, за яким найбільше спостерігають (європейська преса).


Василь Зілгалов Прага, 2 листопада 2006 (RadioSvoboda.ua) – Німецька преса констатує, що український президент втрачає вплив на уряд. Низка європейських видань б’є на сполох у зв’язку з наступом російського бізнесу на Європу. Чи від добра британці стали народом, за яким спостерігають найбільше? Це лише деякі публікації європейських газет у четвер.


Німецька «Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ» чи не найбільш прискіпливо стежить за українськими подіями. От і у четвер вона повідомляє, що «український президент Віктор Ющенко й надалі втрачає свій вплив на уряд. У середу парламент прийняв відставку двох міністрів, які були лояльні до президента. Їх замінили прибічники прем’єр-міністра Януковича, довготривалого політичного суперника президента».

Російський бізнес наступає на Європу

Низка європейських газет звертає увагу на наступ російського бізнесу на європейські компанії зв’язку. Про це пише і лондонська «Таймз», вказуючи, що російська компанія «Альфа-Ґруп» проводить переговори з супероператором мобільного зв’язку «Водафон» про можливу оборудку на суму в 15 мільярдів фунтів. А «Файненшел Таймз» відзначила інтерес російського конгломерату «Система» до німецького «Телекому».

Автор німецької «Ді Вельт» вказує на відсутність у європейців єдиної стратегії щодо наростання впливу Росії у Європі. Ця ж газета називає «фантазіями» наміри німецьких дипломатів втягуватися у співпрацю з Росією і додає: «у порівнянні з великою стратегією Росії і тим, як вона використовує владу, це дитячі ігри. Німеччині, як і ЄС, негайно слід розробити політику стосовно Росії, яка б пройшла серйозне випробовування дійсністю».

Піднаглядний народ

Лондонська «Дейлі Телеґраф» вийшла у четвер під заголовком «Британці – народ, за яким спостерігають найбільше у світі». Ідеться в ній про результати дослідження на замовлення влади. Автори його кажуть, що «Британія перетворюється на суспільство стеження».

І хоча це значною мірою пов’язано з небезпекою тероризму, але, як вважають автори дослідження, це негативно вплине на права людей. Один із авторів дослідження каже, що «невидиме, безконтрольне надлишкове стеження може створити клімат підозрілості і підірвати довір’я в суспільстві».
XS
SM
MD
LG