Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Верховна Рада може розглянути звіт про роботу міністрів Бориса Тарасюка, Анатолія Гриценка та Юрія Луценка, - повідомила прес-служба парламенту


Учора прем’єр Янукович заявив, що міністр закордонних справ Тарасюк не може працювати в уряді через його опозиційність. Тим часом парламент рекомендував Кабміну тимчасово відсторонити Юрія Луценка від службових обов’язків, у зв’язку зі звинуваченням його у корупції. Сьогодні прем’єр-міністр планує обговорити тимчасове відсторонення Юрія Луценка з Президентом, спікером та коаліцією.


Учора прем’єр Янукович заявив, що міністр закордонних справ Тарасюк не може працювати в уряді через його опозиційність.

Нашоукраїнці розцінюють таку заяву Януковича, як антипрезидентську. Юрій Ключковський в інтерв’ю Радіо Свобода сказав:

У тому, що стосується двох міністрів, закордонних справ та оборони, це не справа прем’єр-міністра оцінювати їхню роботу. Ці міністри працюють в уряді за поданням президента, президент має оцінювати, як вони працюють. Тому я розглядаю висловлювання Віктора Януковича, у типовому сьогодні для нього стилі, як антипрезидентські. І це означає, що екзекуція продовжується”.

Регіонали ж звинувачення нашоукраїнців відкидають. Тарас Чорновіл в інтерв"ю Радіо Свобода:

Не буде одним з міністрів людина, яка заявляє, що вона в опозиції. Влада і опозиція – абсолютно несумісні речі. Ця людина може бути вихідцем з опозиції. Дуже часто такі приймаються на роботу у виконавчу владу, але вони на той момент мають усунути дуалізм”.

Нинішню ситуацію політолог Олесь Доній пояснив Радіо Свобода так:

Домовленості між Ющенком та Януковичем носять якийсь більший, явно стратегічний характер. У даному випадку міністри виявилися просто елементами цієї гри, і далеко не найважливішими. І якщо він отримав якісь гарантії від регіоналів щодо незворотності курсу, то в такому випадку можна зрозуміти, чому він ставиться більш-менш спокійно до прибирання власних представників з виконавчої влади”.

Тим часом парламент рекомендував Кабміну тимчасово відсторонити Юрія Луценка від службових обов’язків, у зв’язку зі звинуваченням його у корупції. Сам Луценко звинувачення відкидає і називає їх політичними.

Глави МЗС та Міноборони обираються до уряду за квотою президента, міністра внутрішніх справ призначили за окремими консультаціями Віктора Ющенка з Віктором Януковичем.

Сьогодні прем’єр-міністр планує обговорити тимчасове відсторонення Юрія Луценка з Президентом, спікером та коаліцією.

Позаминулого тижня “Наша Україна” офіційно заявила про перехід у опозицію. Четверо помаранчевих міністрів написали заяви про відвставку. Двох з них, міністра юстиції Романа Зварича та міністра культури Ігоря Ліхового парламентарі звільнили. Долю ж двох інших, міністра сім’ї та молоді Юрія Павленка та міністра охорони здоров’я Юрія Поляченка Верховна Рада має вирішити на наступному пленарному тижні.
XS
SM
MD
LG