Доступність посилання

ТОП новини

Київська влада повертається обличчям до проблем спорту.


Геннадій Мороз Київ, 3 листопада 2006 (RadioSvoboda.ua) – Цими днями міськрада повернула cтоличним легкоатлетам багатостраждальний спорткомплекс на Березняках. До останнього часу зайнятий представниками релігійної організації Посольство Боже. Можливо, на часі й ухвала міського голови Леоніда Черновецького, яка продовжить існування популярних у столиці професійних клубів з футболу і хокею, баскетболу та гандболу.

Всупереч багатьом прогнозам Посольство Боже таки буде змушене звільнити легкоатлетичний манеж у Києві, що розташований по вулиці Тичини, на Березняках. Напередодні київська міськрада відмовила цій релігійній організації в продовженні оренди приміщення.

Представники Посольства Божого, починаючи з 1994-го року, винаймали у Києва спортивний комплекс для власних богослужінь. Упродовж останніх 3-х років незаконно, позаяк, офіційна угода про оренду закінчилася в 2003-му. За цей час міськдержадміністрація виграла близько 10-ти судових процесів щодо примусового виселення членів Посольства. Одначе, й донині близько 10-ти тисяч представників дитячих спортивних шкіл Києва були позбавлені можливості тренуватися у єдиному в столиці критому спорткомплексі, а керівництво лекгоатлетичної федерації міста не мало жодної можливості провести вельми необхідну реконструкцію будівлі. Тим не менш, остання сесія Київради відмовила в клопотанні релігійній організації, яка просила подовжити термін оренди ще на рік.

Тим часом хокеїсти “Сокола”, що продовжують перебувати між небом і землею через загрозу припинення фінансування, продовжують борсатися у відкритому чемпіонаті сусідньої Білорусі. У черговому матчі Екстра-Ліги єдиний професійний клуб України вже вдруге поспіль зіграв унічию з жлобинським “Металургом”. В матчі 19-го туру київські хокеїсти поступалися опонентові з рахунком 0—3. Одначе, проте знайшли в собі сили вирівняти становище. Матч закінчився бойовими 4—4. “Сокіл” і надалі перебуває на передостанньому місці чемпіонату Білорусі, щоправда, має 3 гри в запасі. І вже завтра в наступному поєдинку базовий клуб збірної України прийматиме на власному льоду одного з лідерів першості—мінське “Динамо”.

А між тим в північноамериканській НХЛ відбулася перша в нинішньому сезоні очна зустріч двох представників України у найсильнішій Лізі світу. Напередодні “Торонто мейпл Лис” Олексія Понікаровського приймали “Тампу Бей Лайтніг”, кольори якої захищає інший вихованець київського хокею - Руслан Федотенко. І краще в цьому українському дербі почувався Понікаровський. Олексій відзначився закинутою шайбою, а його клуб відсвяткував перемогу з рахунком 4—2. Для Торонто ця звитяга стала вже третьою поспіль. Натомість, Блискавки Федотенка вже втретє залишають майданчик переможеними.
XS
SM
MD
LG