Доступність посилання

ТОП новини

Звіт мiнiстрiв оборони і закордонних справ може призвести до звільнення цих урядовців


Таку думку один iз лiдерiв фракцiї Партiї регiонiв Євген Кушнарьов висловив у п’ятницю у парламенті. Так вважає і представник “Нашої України” Руслан Князевич. Верховна Рада заслухає звіти Анатолія Гриценка та Бориса Тарасюка 15 листопада.


Таку думку один iз лiдерiв фракцiї Партiї регiонiв Євген Кушнарьов висловив у п’ятницю у парламенті.

Так вважає і представник “Нашої України” Руслан Князевич:

“Існує дуже серйозна прогалина в законодавстві. Конституція говорить, що ці міністри призначаються за пропозицією президента, але звільняються тільки за рішенням Верховної Ради. Але для цього формальної пропозиції президента вже не треба. Це дає можливість і право Верховній Раді на власний розсуд, згідно з нормами Конституції вирішувати їхню долю. Думаю, що буде все зроблено для того, щоб звільнити їх з посад. А далі, вони захочуть торгуватися з Президентом, оскільки все-одно він подаватиме нові кандидатури”, – зазначив Руслан Князевич Радіо Свобода.

Водночас регіонал Тарас Чорновіл вважає, що заслуховування звітів Гриценка і Тарасюка не призведе до їхньої відставки.

Верховна Рада заслухає звіти Анатолія Гриценка та Бориса Тарасюка 15 листопада.

За відповідну постанову проголосував 241 народний депутат.

Спершу депутати розглядали можливість заслухати і міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Однак вирішили не робити цього до кінця роботи тимчасової слідчої комісії з розслідування звинувачень у корупційній діяльності на адресу міністра.

Сам Луценко звинувачення відкидає, а створення відповідної комісії назвав політичними рішенням.

У четвер прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив, що глава МЗС Борис Тарасюк не може працювати в уряді через свою опозиційність.

Фракція “Наша Україна” вважає заяву глави уряду антипрезидентською.

“Нашоукраїнець” Юрій Ключковський:

Ці міністри працюють в уряді за поданням Президента, і Президент повинен їх оцінювати, як вони працюють. Тому в даному випадку я розглядаю висловлювання Януковича як антипрезидентське. Це означає, що екзекуція продовжується”.

Регіонал Ярослав Сухий звинувачує у нинішній ситуації “Нашу Україну”:

“На очах всього українського суспільства йде цікавий трансформаційний процес перетворення любих друзів в лютих друзів. Я наприклад вже заплутався, що робиться у фракції “Наша Україна” Who is who? Хто з них друг Президента, а хто лютий опозиціонер Президента. Те, що відбувається з урядовцями виглядає, ніби спеціально сплановане Партією регіонів. Але ж ми не вимагали відставки, згадайте”, – зазначив Ярослав Сухий в інтерв’ю Радіо Свобода.

За Конституцією, керівники МЗС та Міноборони обираються до уряду за квотою Президента України. Юрій Луценко став міністром внутрішніх справ за домовленостями антикризової коаліції, що формувала уряд, і головою держави.
XS
SM
MD
LG