Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко просить Конституційний Суд оцінити законність пропозиції парламенту до Кабміну тимчасово відсторонити Юрія Луценка від обов''язків міністра


Президент вважає, що рішення про відсторонення Луценка від обов’язків міністра внутрішніх справ ставить під погрозу здобутки української демократії, ідеали свободи й верховенства права.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

За словами Віктора Ющенка, рішення про відсторонення Луценка від обов’язків міністра внутрішніх справ ставить під погрозу здобутки української демократії, ідеали свободи й верховенства права.

Президент вважає, що такий крок Верховної Ради свідчить про наявність в українському парламенті політичних сил, здатних ухвалювати реакційні рішення, несумісні з прагненням зберегти політичну стабільність у державі.

Віктор Ющенко також закликав народних депутатів – не давати у своїй роботі волю емоціям, зазначивши, що такі дії не сприяють консолідації політичних сил.

Він також оцінив цей крок парламенту як спробу поставити правоохоронну систему країни під ручне керування.

При цьому Президент України висловив стурбованість позицією, яку зайняли в цьому питанні Прем''єр-міністр Віктор Янукович і Спікер Ради Олександр Мороз.

Віктор Ющенко також високо оцінив роботу Юрія Луценка як аполітичного міністра, що веде прозору публічну діяльність і регулярно, а також відверто звітує перед громадськістю про результати своєї роботи.
XS
SM
MD
LG