Доступність посилання

ТОП новини

Учасники “Русского марша” у Сімферополі закликали до входження України до складу союзної держави Росії і Білорусії


Виступаючи на мітингу, лідер партії “Російський блок” Олександр Свистунов, який є депутатом Верховної Ради Криму і входить до фракції “За Януковича!” закликав кримчан підтримати цю боротьбу. А російська влада заборонила проведення акцій так званого “Русского марша“ на території Російської федерації.


В акції, організованій партією “Російський блок” і “Російською громадою Криму” взяли участь кілька сотень осіб. Серед мітингувальників – члени козачих підрозділів у чорній уніформі та активісти Євразійської Спілки молоді в чорних пов’язках на обличчях.

Учасники маршу провели мітинг під стінами Верховної Ради Криму, на якому заявили, що домагатимуться вступу України до складу Російсько-Білоруської союзної держави, а також “послідовно боротимуться за возз’єднання” України з Росією і Білоруссю і готові вести цю боротьбу “до повної перемоги над ворогами російської національної єдності”, повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Виступаючи на мітингу, лідер партії “Російський блок” Олександр Свистунов закликав кримчан підтримати цю боротьбу: “Досить сидіти вдома! Нам треба виходити на вулицю і гучно казати, що ми росіяни!” - заявив Олександр Свистунов, який є депутатом Верховної Ради Криму і входить до фракції “За Януковича!” та парламентської більшості.

У резолюції, ухваленій на мітингу, засуджується політика Президента Віктора Ющенка та його політичних союзників на вступ України до НАТО та ЄС, оскільки це, на думку авторів документу, “загрожує подальшим розривом стосунків між Україною і Росією”.

Учасники Маршу пройшли центральними вулицями Сімферополя до приміщення Постійного представництва України в Криму, де спробували передати резолюцію мітинга, однак там перебувала лише охорона.

За даними правоохоронців, окрім обмеження руху в центрі міста на пів години, інцидентів під час “Русского марша” у Сімферополі не було. Для охорони громадського порядку додатково залучався лише кілька підрозділів загону “Беркут”.

Російська влада заборонила проведення так званого «Русского марша» на території Російської федерації. У Москві правоохоронці затримали близько 300 осіб, які намагалися провести несанкціоновану акцію “Русского марша”.

Також "Русский марш" пройшов у суботу і в Севастополі, акція була нечисленною, в ній взяли участь близько 50 осіб.

Анонсована ранiше акцiя “Русского марша” у Києвi не вiдбулася.
XS
SM
MD
LG