Доступність посилання

ТОП новини

На Одещині знов мітингують. Цього разу у Ананьєві.


Петро Каландирець Одеса, 6 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - 6 листопада біля будинку Ананьївської міської ради зібрався мітинг. Подібних політичних акцій райцентр не бачив уже давно.

Учасники мітингу.
У місцевих жителів було чимало причин для протестів. В Ананьєві вже забули, приміром, коли до помешкань подавали гарячу воду. Навіть холодна надається за спеціальним графіком. Кількість населення скорочується. І це не лише завдяки підвищеному рівню смертності. Одна з найголовніших причин – молодь не має тут перспектив для розвитку, а тому шукає щастя у інших районах Одещини чи навіть регіонах України.

На фоні цієї сумної статистики як блискавка серед ясного неба для мешканців Ананьєва стала оголошена на мітингу інформація про те, що місцева влада не лише нічого не робить для залучення інвесторів, але навіть відлякує їх. Яскравий приклад – майже чотири місяці не мають можливості здолати перешкоди, які чинить влада, представники підприємства „Укрхліб – 2”. Ці інвестори заявили про готовність не лише забезпечити райцентр високоякісною хлібною продукцією, але й створити від двохсот до п”ятисот нових робочих місць. Вони готові вкладати гроші і у інші важливі для районного центру проекти, спрямовані на підтримку місцевих жителів. Але міську владу це не цікавить. Представники підприємства „Укрхліб – 2” вважають, що причиною нинішньої поведінки влади є „небажання створити на ринку хлібобулочних виробів району реальні умови конкуренції, у яких переможуть лише якісні товари”.

Депутатська група „Справедливість”, яка сформована у Ананьївській районній раді (об”єднує депутатів з фракцій НСНУ, Соцпартії та БЮТ), вже направила звернення до Президента України Віктора Ющенка, голови Одеської облдержадміністрації Івана Плачкова та голови Одеської обласної ради Миколи Скорика.

„Оформлення документів на відкриття нового підприємства постійно відкладається на невизначений час. Безперервно обіцяючи вирішити питання, їх дурять, а разом з ними і всіх мешканців Ананьєва, які вже мали б роботу і зарплату. У Ананьївський район бажають вкласти інвестиції у розмірі майже три мільйони гривень, відкрити підприємство з переробки сільгоспсировини, млин, комбінат хлібобулочних виробів і тваринницьку ферму, взяти в обробку землю, яка нині не обробляється”, наголошено у зверненні.

Його автори вимагають від глави держави і обласного керівництва „якнайшвидше вирішити проблемні питання, які заважають розпочати роботу нового підприємства”.

Учасники мітингу проведеного 6 листопада у Ананьєві підтримали вимоги депутатської групи „Справедливість” і вважають за необхідне притягнути до відповідальності посадових осіб, винних у затягуванні оформлення необхідних для відкриття нового підприємства документів.

В ухваленій на мітингу резолюції йдеться і про необхідність довести до реального завершення кримінальні справи, порушені стосовно нинішніх керівників Ананьївської районної ради, повернути у власність громади незаконно приватизовані об”єкти.

Екс-голова районної державної адміністрації, депутат райради Володимир Сєдов у виступі на мітингу повідомив, що продовжує вимагати притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб, винних у розкраданні майна громади. „Справи порушені, але чи дійдуть вони до суду, дотепер невідомо. Нинішні чиновники твердять, що їм нічого не буде, і з часом справи ці взагалі закриють. У нас немає міської лазні, військового містечка, Будинку побуту. Виходить так, що Ананьївський район фактично розграбований, але винних немає...”, – сказав Володимир Сєдов.

Гасло акції.
Якщо вимоги учасників мітингу місцева влада знов проігнорує, депутати від опозиційних фракцій у районній раді пообіцяли поїхати до Києва і „прикувати себе до дверей Генеральної прокуратури України”. „Ми готові до радикальних дій, але в межах чинного законодавства. Ми не можемо змиритися з тим, що чиновники, стосовно яких порушені кримінальні справи, далі відчувають себе господарями у владних кабінетах”, – сказав Володимир Сєдов. На його думку, невипадково учасники мітингу вимагають термінового проведення міських і районних сходів – зі звітом нинішніх владних керівників.

Лідер Ананьївської районної організації Народного Руху України Валерій Янкевич підтримав вимоги учасників мітингу. Він вважає, що нинішня міська і районна влада не здатні вирішувати найактуальніші проблеми Ананьєва. „Фактично нині в керівництві районної ради опинилися люди, які „протидіяли виборчій кампанії нинішнього Президента України. Тоді вони залучали до політичної боротьби і місцеве духівництво Української Православної Церкви Московського Патріархату. За вчинені протиправні кроки вони так і не відповіли. Вони не здатні до співпраці з різними політичними силами і сьогодні”,– сказав голова районної організації Народного Руху України.

До учасників мітингу, проведеного під гаслом „Ананьєву – розквіт, бандитам – тюрми”, не вийшов жоден представник міської ради.
XS
SM
MD
LG