Доступність посилання

ТОП новини

Мітинги у Києві з нагоди річниці подій у Петрограді 17-го року відбулися без сутичок


На площах столиці згадали жовтневі події 17-го року активісти Компартії, прогресивних соціалістів, організації радянських патріотів. Водночас праві сили – Конгрес українських націоналістів та об’єднання "Свобода” – провели у Києві акцію в пам’ять про жертви комуністичних репресій.


Про це кореспонденту Радіо Свобода повідомив голова прес-служби МВС у м. Києві Володимир Поліщук:

“Наразі великих порушень громадського спокою немає, але під час підходу колони комуністів до Українського будинку в них кинули димову шашку. Наразі затримали трьох молодих чоловіків, яких доставили в Печерське районне управління. Зараз з’ясовують причини їхнього вчинку”.

На площах столиці підтримали жовтневі події 17-го року активісти Компартії, прогресивних соціалістів, організації радянських патріотів, молодіжного об’єднання “Че Гевара”.

Водночас праві сили – Конгрес українських націоналістів та об’єднання Свобода” – провели у Києві акцію в пам’ять про жертви комуністичних репресій.


За даними правоохоронців, у всіх заходах, які відбулися сьогодні у столиці, взяли участь близько двох тисяч людей.

Мітинги в день річниці жовтневого перевороту проводили і в регіонах України.

Близько п’ятдесяти активістів Компартії зібралися на площі Львова в роковини більшовицького перевороту так званої жовтневої революції.

Сьогоднішній мітинг комуністів у Сімферополі виявився найнечисельнішим за останні роки. Він зібрав, за різними даними, від трьохсот до п’ятисот осіб, які вимагали від влади провести референдум проти вступу Криму до НАТО.

На головній площі Дніпропетровська обласні осередки Компартії та прогресивних соціалістів зібрали кілька сотень людей.

На площі під червоними прапорами зібралися, в основному, літні люди. У руках у них ксерокопії портретів Сталіна та Дзержинського, плакати з написами “Відкриваючи вікно в Європу, не закривайте двері до Росії”.

Виступаючи, промовці говорять про необхідність налагодження дружніх стосунків з Росією та про економічну ситуацію в Україні.

Через мітинг рух у центрі міста перекрили, на бічних вулицях утворилася тиснява.

Невеликий пікет на площі виставили також близько двох десятків прихильників УНА-УНСО. Тримаючи в руках державний прапор, активісти заявляють, що таким чином демонструють позицію патріотично налаштованої молоді, вшановують пам’ять жертв голодоморів і репресій. “Унсовці” обіцяють не влаштовувати і не піддаватись на провокації.
XS
SM
MD
LG