Доступність посилання

ТОП новини

Мітинг комуністів у Сімферополі виявився найнечисленнішим за останні роки.


Володимир Притула Сімферополь, 7 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогоднішній мітинг комуністів у Сімферополі виявився найнечисленнішим за останні роки. Він зібрав, за різними даними, від трьохсот до п’ятисот осіб, які вимагали від влади провести референдум проти вступу Криму до НАТО.

Традиційно на мітингу кримських комуністів багато революційної музики, червоних прапорів та історичних декорацій. Організатори урочистостей навіть виставили біля пам’ятника Леніну символічну охорону – комсомольців, одягнутих в уніформу матросів і солдатів часів громадянської війни.

Попри обіцянки комуністів провести потужний марш, сьогоднішній мітинг виявився найменш масовим за останні роки. Організатори пояснили це тим, що народ все ще спить, але пообіцяли його розбудити, як це сталося влітку у Феодосії, де пройшли антиНАТОвські виступи. Тема протидії Північноатлантичному альянсу стала головною на мітингу: “Якщо ми дозволимо НАТО, а це значить – новому американському фашизму, прийти на нашу землю, то ми не господарі, не слов’яни і забули, хто ми насправді”, – заявив лідер кримських комуністів Леонід Грач. Комуністи також закликали кримську владу провести референдум проти вступу Криму до Альянсу і пообіцяли у випадку її відмови, організувати і провести референдум власними силами.

Місцеві спостерігачі звернули увагу, що кримські комуністи також не змогли організувати обіцяний антиНАТОвський ланцюг і відмовилися від традиційної демонстрації центральними вулицями міста.

Скасували свої публічні акції і праві організації Криму. Лідер кримського відділення Конгресу українських націоналістів Василь Овчарук сказав журналістам, що зробили це, щоб зайвий раз не рекламувати лівих. Сьогодні ж у кафедральному соборі святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги УПЦ Київського Патріархату пройшла панахида за жертвами комуністичного режиму.
XS
SM
MD
LG