Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи Одеси хочуть нової революції під прапором Леніна і Сталіна.


Петро Каландирець Одеса, 7 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - І цього року комуністи традиційно святкували на Куликовому полі Одеси. Щоправда, мітинг проходив вже не біля звичного і єдиного в місті пам’ятника Володимиру Леніну, який цього року перенесли на територію парку Ленінського комсомолу.

Комуністи хочуть повернення Леніна.
Факт перенесення обурив комуністів, і суперечки в суді тривають дотепер. Попереду ще два засідання. Лідер місцевої організації КПУ Євген Царьков повідомив, що у разі позитивного для позивачів рішення повернути пам’ятник Володимиру Леніну на Куликове поле пообіцяв за власний кошт керівник обласної організації Партії регіонів України, народний депутат Леонід Климов.

На мітингу, проведеному в Одесі під червоними прапорами і портретами Леніна – Сталіна, його учасників запевнили, що нинішня Антикризова коаліція у Верховній Раді для комуністів є лише „вимушеною стратегією з метою протидії політиці нинішнього Президента України”.

Євген Царьков повідомив, що Комуністична партія України, яку у місцевих радах на Одещині представляють понад 500 депутатів, відмовилася увійти до коаліцій формованих Партією регіонів. Він піддав критиці представників Прогресивної Соціалістичної Партії України та Соціалістичної партії, які угоду про співпрацю з Партією регіонів таки підписали. Сформована у Верховній Раді Антикризова коаліція, на думку лідера одеських комуністів, існуватиме ще не більше року.

„Я, як комуніст, не зміг прийняти рішення про співпрацю у місцевих радах, бо саме Партія регіонів голосувала за демонтаж пам’ятника Леніну в Одесі. Нам з біло-блакитними олігархами, представниками великого капіталу, не по дорозі”,– сказав голова Одеської обласної організації Компартії України Євген Царьков.

Він наголосив, що в Одеській області діяльність активістів Компартії зустрічає спротив саме з боку представників Партії регіонів. Розбіжності існують, зокрема при формуванні місцевих бюджетів, у кроках, спрямованих на ліквідацію радянських символів.

Вони пам'ятають і Сталіна.
На мітингу в Одесі виступали представники Союзу радянських офіцерів та молодіжної організації КПУ. Вони закликали присутніх до активних дій і підготовки до „нової революції під прапором Леніна і Сталіна”.

Присутні ухвалили резолюцію. Її автори переконані, що „вступ України до НАТО призведе до зростання цін на енергоносії, руйнування вітчизняної хімічної промисловості, військово-промислового комплексу, зростання безробіття” та вимагають від Антикризової коаліції у Верховній Раді „стати на перешкоді будь- яким діям, спрямованим на вступ України до Північно- Атлантичного Альянсу”.

Серед вимог, оголошених у схваленій резолюції, є й такі: відновити 7 листопада в Україні у статусі державного свята, забезпечити повноцінне членство України у Співдружності незалежних держав і Єдиному економічному просторі, надати російській мові статус другої державної в Україні.

Одеські комуністи вимагають відставки міністрів оборони та закордонних справ України.
XS
SM
MD
LG