Доступність посилання

ТОП новини

Щороку в Україні помирають майже 800 тисяч людей


85% хворих вмирають вдома, 5% – у шпиталях і 10% - у різних місцях. Про це сьогодні йшлося на зустрічі у Львові медиків України, Молдови та Румунії, повідомила зі Львова кореспондентка Радіо Свобода Галина Терещук.

85% хворих вмирають вдома, 5% – у шпиталях і 10% - у різних місцях.

Про це сьогодні йшлося на зустрічі у Львові медиків України, Молдови та Румунії, які допомагають невиліковно хворим особам, повідомила зі Львова кореспондентка Радіо Свобода Галина Терещук.

Нині в Україні спостерігається дуже активне старіння населення, збільшується кількість хронічно хворих людей, інвалідів, з психічними розладами, фізично виснажених через напівголодне існування. За словами лікарів, це особи, які потребують тривалого медичного і соціального догляду.

Невиліковно хворі у стаціонарних шпиталях не затримуються, оскільки їх вважають “економічно необґрунтованими, з медичних позицій”. Натомість людина, якій залишились лічені місяці, повинна бути забезпечена ліками, їжею, одягом.

Усе це мали б надавати в закладах хоспісної служби. Таких на сьогодні в Україні є 9 на 422 ліжка, а це 0,04 % від потреби важкохворих українців. У Львові працюють 2 хоспіси. Черги туди - за кілька місяців, не для усіх бажаючих.

Під час зустрічі український, молдовський та румунських медиків паліативної допомоги у Львові йшлося, що кожного року в Україні від раку помирає 160 тисяч людей, 100 тисяч невиліковно хворих вмирають у жахливих умовах, стражданнях і муках від болю. Щороку кількість невиліковно хворих людей в Україні зростає на 20 тисяч осіб.
XS
SM
MD
LG