Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі говорили про європейський вибір України.


Петро Каландирець Одеса, 8 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - „Ідея Європи: Європа як мета чи Європа як відповідь. Європейський вибір України і роль ЗМІ у його реалізації”. Такою була тема семінару проведеного 8 листопада з ініціативи управління інформації Одеської міської Ради.

Учасниками заходу стали представники місцевих засобів масової інформації, громадських організацій, органів місцевого самоврядування та студенти Одеського національного університету.

Вахтанг Кебуладзе
На думку кандидата філософських наук, доцента Київського національного університету імені Тараса Шевченка Вахтанга Кебуладзе, ознакою розвинутого демократичного суспільства є зацікавлення засобів масової інформації думкою інтелектуалів. „Такий рух на зустріч один одному є яскравою ознакою руху до Європи”.

Вахтанг Кебуладзе переконаний, що ще зовсім недавно Україна була як ніколи близькою для вступу у Європейське співтовариство. Нині країна зробила великий крок у інший бік. Але, і тепер роль ЗМІ у інформуванні про євро інтеграційні прагнення України не зменшується.

Вахтанг Кебуладзе: „У нас дещо змінилася журналістська мода.Якщо за часів попереднього тоталітарного режиму журналісти лише озвучували позицію режиму і намагалися прикрашати реальність, нині у середовищі журналістів панує позиція певного об’єктивізму. Це теж помилка. Розвинута журналістика – це журналістика позицій. Українське суспільство має різні думки щодо євро інтеграційних прагнень. Ми не можемо приховувати цього. Ми не можемо імітувати об’єктивність. Саме на телебаченні, радіо і на сторінках газет має розгортатися відкрита дискусія на важливі теми суспільства. Якраз у цьому, на мою думку, є завдання української журналістики”.

Доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка Вахтанг Кебуладзе вперше бере участь у подібному одеському семінарі, який розрахований саме на працівників ЗМІ.

Учасники семінару.
Заступник начальника управління інформації Одеської міськради Олена Варичева вважає, що нині тема перспектив європейської інтеграції України є як ніколи актуальною. Саме це і стало поштовхом для проведення семінару.

„Ми маємо поставити усі крапки над „і” та ще раз довести, що Європа це наше майбутнє”, - сказала Олена Варичева.

В рамках семінару „Ідея Європи: Європа як мета чи Європа як відповідь. Європейський вибір України і роль ЗМІ у його реалізації” його учасники провели і жваву дискусію на тему „Європа, Україна, ЗМІ”.
XS
SM
MD
LG