Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: З-за межі.


Микита Мойсеєв Київ, 8 листопада 2006 року. Як гриби після дощу, в Україні з’являються нові соціально-реабілітаційні центри. От лише вчора Президент відкривав "Дитяче містечко" на Рівненщині, а сьогодні ще один подібний заклад відкриють у Києві. Хто потребує реабілітаційної допомоги держави? Чи ефективна така допомога і як власне можна реабілітувати людей що потерпали від сексуального насильства, щойно вийшли з в’язниці або просто не мають даху над головою?

Найбільш вразлива категорія громадян України, що потребує реабілітаційної допомоги - безпритульні діти. Сумнозвісні інтернати якщо і виконують цю функцію - то із невеликим коефіцієнтом корисної дії - у цьому зізнаються самі чиновники. А тим часом в Україні - біля ста тисяч дітей-сиріт - каже заступник міністра сім’ї та молоді Тетяна Кондратюк.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

На кримському півострові наразі діють два соціально-реабілітаційні центри - один для жінок, які зазнали насильства у сім’ї, а другий - для дітей, позбавлених батьківської опіки. Незабаром має відкритися ще один такий заклад. Хто там отримуватиме допомогу розповідає кореспондент Радіо Свобода на півострові Володимир Притула.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Обіцяють подбати про колишніх засуджених і в першому у Києві всеукраїнському центрі соціально-психологічної допомоги. Його відкрили сьогодні у столиці - урочисто за участю міністра у справах сім’ї та молоді Юрія Павленка. У центрі побувала Леся Штогрин.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Власне бажання і підтримка суспільства - ось дві передумови, які психолог Катерина Володченко називає основними на шляху будь-якої психологічної реабілітації. Однак це досить тривалий процес - каже фахівець...

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG