Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко закликає зміцнювати авторитет і престижність української мови


Про це йдеться у зверненні Президента України з нагоди Дня української писемності та мови, який відзначається сьогодні. Крім цього, Ющенко запропонував оголосити наступний рік роком української книги. Президент України закликає покласти край політичним спекуляціям на мовному ґрунті та утверджувати рідну мову як духовну основу української державності.

Про це йдеться у зверненні Президента України з нагоди Дня української писемності та мови, який відзначається сьогодні. Крім цього, Ющенко запропонував оголосити наступний рік роком української книги.

Президент України закликає покласти край політичним спекуляціям на мовному ґрунті та утверджувати рідну мову як духовну основу української державності.

Представники низки політичних сил, серед яких Партія регіонів і комуністи, раніше закликали змінити Конституцію України, щоб затвердити державний статус і для російської мови.

День української писемності та мови відзначають в українських регіонах.

Громадські організації проводять низку заходів, зокрема і кілька всеукраїнських: медіа-акція “Відчуй смак рідної мови”, акція “Мова – краса і сила”. Останню ініціювала відомий львівський мовознавець і політик Ірина Фаріон. Зокрема, на прес-конференції у Львові будуть презентовані 30 плакатів-листівок на мовну тему. Це – роботи студентів Ірини Фаріон, майбутніх архітекторів і дизайнерів з національного університету “Львівська політехніка”.

В Івано-Франківську відкрилася виставка-ярмарок книг видавництв України

Свої книги представили видавництва Івано-Франківщини, Львівщини, Тернопільщини, видавництва “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА” - всього майже 40 книговидавничих фірм. На окремих стендах представлені просвітницькі видання та часописи ХІХ-ХХ століть.

Як повідомив начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Іван Дячишин, виставка-ярмарок є некомерційною. За його словами, площі для видавництв надали безкоштовно.

Організатори виставки визначать найкращу книгу і найкраще видавництво. Виставка-ярмарок триватиме два дні.
XS
SM
MD
LG