Доступність посилання

ТОП новини

Політики оцінюють перші сто днів уряду Віктора Януковича.


Тетяна Ярмощук Київ, 10 листопада 2006 (RadioSvoboda.ua) — Політичний тиждень завершиться підсумками 100-денної роботи уряду Віктора Януковича. Сам Прем’єр звітуватиме про свою роботу на розширеному засіданні уряду та представників антикризової коаліції. А лідерка опозиції Юлія Тимошенко планує підбити свої підсумки діяльності Кабінету Януковича.


Звітувати про сто днів роботи серед українських посадовців стало традицією, яку започаткував Президент Ющенко. От і про свої здобутки вирішив прозвітувати Прем’єр Янукович. Мовляв, чого досягли? Чого не встигли? І що зробити варто.

Ось що про роботу уряду лідера Партії регіонів каже його соратник Володимир Зубанов: “Вдалося уряд сформувати швидко, швидко налагодити плідну роботу. Уряд працює, як команда, хоча там представники різних партій”.

Екс-міністр аграрної політики, соціаліст Олександр Баранівський роботу нинішнього уряду кореспондентці Радіо Свобода оцінив так: “Докладаються зусилля, щоб запустити нафтопереробні заводи, які були зупинені ще урядом Юлії Тимошенко. Ми у бюджетному комітеті розглядали зміни до закону 2006 року, уряд намагається виконати соціальні зобов’язання. А до негативу можна віднести проблеми з формуванням коаліції”.

Критикує роботу уряду Віктора Януковича опозиція, зокрема БЮТ. Свою нинішню прес-конференція Юлія Тимошенко навіть назвала “100 днів уряду Януковича – 100 бід”. Ось що каже про роботу цього Кабміну колишній міністр економіки, бютівець Сергій Терьохін:

“Незважаючи на шалену критику попередніх урядів у газовій сфері, ціна на газ встановлена 130 доларів і лише на рік, замість 95-ти з 1 грудня цього року, і 40, які діяли у минулому році. Усунення уряду від ініціатив місцевих рад по лавинному підвищенню тарифів на житлово-комунальні послуги. З іншого боку, це сприяння урядом підняттю тарифів на електроенергію, скандали навколо відшкодування ПДВ, де понад планом ішло в лояльних регіонах України, і з великим відставанням – в інших регіонах”.

За 100 днів склад Кабінету Януковича дещо змінився. Минулого тижня Верховна Рада відправила у відставку помаранчевих міністрів: юстиції – Романа Зварича та культури – Ігоря Ліхового. А на наступному тижні парламентарі вирішуватимуть долю Юрія Павленка та Юрія Поляченка. Роботу міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який пройшов в уряд за домовленостями між Ющенком та Януковичем, вивчає тимчасова слідча комісія. А міністрів закордонних справ Бориса Тарасюка та оборони Анатолія Гриценка, які є конституційною квотою Президента, зобов’язали звітувати перед Верховної Радою.
XS
SM
MD
LG