Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі екс-голова Верховної Ради заявив про „відкат” України у минуле...


Петро Каландирець

Одеса, 10 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Таку думку Володимир Литвин висловив 10 листопада під час перебування в Одесі. Він переконаний, що Україна зупинилася у своєму розвитку. “ У багатьох напрямках вона відкинута на рівень 80-х, початку 90-х років минулого століття. Знову виникли проблеми територіального устрою, мовне та міжконфесійні протистояння”. Український політик наголосив, що розчарований діяльністю Президента України та вважає, що гасла його
Володимир Литвин в Одеcі.
виборчої кампанії „так і залишаються лише словами”. Що ж до оцінки діяльність нинішнього українського уряду пан Литвин сказав, що зробити це можна буде лише тоді, коли Україна одержить практичні результати. „Через 100 днів роботи це ще зарано”.

Володимир Литвин заявив, що нині у регіонах України на активістів очолюваної ним Народної партії чинять тиск з боку Партії регіонів. Політик висловив занепокоєння і з приводу формування, за допомогою адміністративного ресурсу, структур Аграрної партії України.

„Це робиться безпосередньо у Міністерстві аграрної політики, в робочий час. Більше того, примушують начальників обласних управлінь сільського господарства, заступників голів обласних держадміністрацій з питань АПК переходити до Аграрної партії. Мають місце погрози, що якщо це не буде зроблене, область відчує на собі недофінансування. Я думаю, що тут коментарі зайві”, – сказав колишній голова Верховної Ради України.

Володимир Литвин вважає, що нині існує цілком реальна можливість скасувати конституційне реформу. Він лише висловив подив, що її противниками нині виступають представники блоку „Наша Україна” „ які активно підтримували ідею необхідності прийняття парламентом необхідного пакету ухвал”.

Колишній Голова Верховної Ради висловив занепокоєння і з приводу можливих наслідків скасування реформи. „Це може викликати політичну кризу. Вже не кажу про посилення протистояння, у яке можуть втягнути країну. Я не виключаю, що буде порушене питання про перегляд повного пакету і про легітимність обрання Президента України. Тоді ми з цієї кризи можемо і не вийти”, – сказав Володимир Литвин.

Під час перебування в Одесі Володимир Литвин висловив сумнів з приводу необхідності вступу України до НАТО. На його думку, Україна має дотримуватися позиції нейтралітету. Пан Литвин заявив про потребу якнайшвидшого відновлення втрачених зв’язків з Росією.
XS
SM
MD
LG