Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд НСНУ ухвалив рішення ради партії про перехід в опозицію до антикризової коаліції


За це рішення проголосували майже всі делегати у суботу на з’їзді партії “Народний Союз Наша Україна”. Крім того, делегати доручили депутатам Верховної Ради - членам НСНУ ініціювати в парламенті розгляд резолюції недовіри діючому уряду, що спричинило б його відставку.


За це рішення проголосували майже всі делегати у суботу на з’їзді партії “Народний Союз Наша Україна”.

З’їзд НСНУ затвердив зміни до програми партії. За відповідне рішення проголосували 1126 делегатів з 1237, зареєстрованих на з’їзді. Програмний документ партії міститься на 20 сторінках і складається з 3 розділів.

З’їзд зокрема назвав завданнями НСНУ утвердження національного культурного простору, беззастережне виконання статті 10 Конституції України всіма органами державної влади щодо української мови як єдиної державної, визначення правового та соціального статусу вояків УПА як ветеранів боротьби за незалежність України, дотримання принципів свободи совісті і створення умов для рівного розвитку конфесійних об’єднань.

Серед політичних завдань НСНУ ставить за мету забезпечення незалежності, соборності та унітарності України, удосконалення конституційної реформи, реформування судово-правової системи, зміцнення статусу української мови та проведення політики національного примирення.

Серед економічних завдань НСНУ визначає пріоритетними поглиблення ринкових реформ, боротьбу з бідністю та забезпечення енергетичної незалежності.

Серед зовнішньополітичних завдань партія називає вступ до СОТ та НАТО, а також забезпечення європейського вибору України.

Голова політради партії "Народний Союз Наша Україна" Роман Безсмертний, виступаючи на з''їзді, закликав делегатів підтримати рішення про перехід партії в опозицію: "Я впевнений, що вищий партійний форум повинен прийняти резолюцію про перехід партії в опозицію".

Безсмертний підкреслив необхідність створити опозиційний уряд і консолідувати опозиційні сили. Він нагадав, що раніше НСНУ виступила з ініціативою створити конфедерацію опозиційних сил, що у майбутньому, на його думку, може стати єдиною правою партією.

З''їзд підтвердив рішення ради партії про перехід у системну опозицію до антикризової коаліції й діючого Кабінету Міністрів.

Крім того, делегати доручили депутатам Верховної Ради - членам НСНУ ініціювати в парламенті розгляд резолюції недовіри діючому уряду, що спричинило б його відставку.

У суботу Партія "Народний Союз Наша Україна" відкрила 2 етап третього з''їзду в Києві. На ньому присутні 1237 делегати. Перший етап 3-го звітно-виборчого з''їзду НСНУ відбувся 21 жовтня.

На з''їзд прибув мiнiстр внутрiшнiх справ України Юрiй Луценко, лiдер партiї "Реформи i порядок" Вiктор Пинзеник, а також лiдери партiй, що входять до блоку "Наша Україна": Української республiканської партiї "Собор" Анатолiй Матвiєнко, Конгресу українських нацiоналiстiв Олексiй Iвченко, Християнсько-Демократичного союзу Володимир Стретович.

На початку з''їзду делегати ушанували хвилиною мовчання пам''ять загиблого в дорожньо-транспортній пригоді 16 жовтня депутата Верховної Ради Юрія Оробця.
XS
SM
MD
LG