Доступність посилання

ТОП новини

У Південній Осетії відбулися невизнані вибори президента й референдум про незалежність


Низка міжнародних організацій і окремих країн уже засудила нинішні вибори й референдум і оголосила, що не визнає їх та їхні результати.

За повідомленнями південноосетинського центрвиборчкому, в них узяли участь майже 95 виборців.

На попередні результати очікують у понеділок уранці.

Мешканці самопроголошеної республіки, яка офіційно є частиною Грузії, обирали її голову з чотирьох кандидатів і відповідали на питання: «Чи згодні ви, щоб республіка Південна Осетія зберегла свій нинішній статус незалежної держави й була визнана міжнародною спільнотою?»

Жодна з визнаних держав світу не визнає незалежності Південної Осетії, яку колишня грузинська автономія проголосила на початку 1990-х років.

1992 року в Південній Осетії вже відбувся референдум за «незалежність республіки в складі Росії».

Низка міжнародних організацій і окремих країн уже засудила нинішні вибори й референдум і оголосила, що не визнає їх та їхні результати.

Тільки Росія заявила, що результати південноосетинського референдуму про незалежність «доведеться брати до уваги в реальній політиці» незалежно від того, чи здобудуть вони міжнародне визнання.

Паралельно на частині території Південної Осетії, що не підконтрольна її владі, відбулися альтернативні вибори президента й референдум щодо початку переговорів із Грузією про федеративний устрій держави.

Південноосетинська влада вже порушила проти організаторів цих виборів і референдуму кримінальні справи за звинуваченням у «зраді Батьківщини».
XS
SM
MD
LG