Доступність посилання

ТОП новини

Народний союз «Наша Україна» йде в опозицію, а результати роботи ради партії визнано незадовільними


Влада Саюк Київ, 13 листопада 2006 (RadioSvoboda.ua) — Народний союз «Наша Україна» йде в опозицію, а результати роботи ради партії визнано незадовільними — такий результат майже 11 годин роботи третього з’їзду партії в суботу. Хоча на перевиборах складу ради «Нашої України» свої місця зберегли всі старі її члени на чолі з Романом Безсмертним.

Від з’їзду «Нашої України» очікували дуже багато. Три тижні тому почесний голова партії, президент Віктор Ющенко заявив: якщо зараз не оновити керівництво НСНУ, то партія помре. Для того, щоб подумати, що ж робити, взяли тайм-аут на три тижні.

У суботу партія мала показати нове обличчя і для своїх членів, і для прихильників. Хоча і перших, і других з самого початку чекало розчарування: Віктор Ющенко на з’їзд не приїхав.

Хто винен у кризі?

Спочатку слово взяв колишній голова ради партії Роман Безсмертний. За його словами, винними у скрутній ситуації виявилися майже усі.

Але про себе він волів не говорити: «Наш політичний результат виявився прямо залежним від тих рудиментів старої політичної брехні, шкідливих політичних традицій, які не вдалося до кінця нівелювати навіть після такого зрушення в політичної свідомості українців, яким стала помаранчева революція».

Луценко партію не очолить

Найбільше оплесків на з’їзді зірвав міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Останні два тижні про нього говорили як про можливого нового голову партії.

Проте він усе спростував: «Як перемогти цю кризу? Одні кажуть, треба просто знайти популярного політика, і люди повірять, що ми оновилися. Такого собі „містера мускула“. Скажу відверто: мені надходили такого ґатунку пропозиції. Але я не вірю в такий шлях».

Луценкові плескали довго і натхненно. Так само натхненно частина делегатів з’їзду намагалася зробити усе, аби керівництво партії таки змінити.

Спочатку намагалися ухвалити рішення, що роботу керівника та ради партії необхідно визнати незадовільною. Зрештою необхідну кількість голосів отримало формулювання: «Визнати роботу ради партії „Народний союз Наша Україна“ незадовільною». Слова про керівництво зникли.

Іще більше емоцій викликала пропозиція обирати голову партії на з’їзді, а не членами ради. Але і вона не отримала достатньої підтримки.

Натомість нашоукраїнці визначилися, що тепер вони таки опозиція і звертатимуться до конституційного суду з проханням переглянути конституційну реформу.
XS
SM
MD
LG