Доступність посилання

ТОП новини

В Україні треба створити новий політичний проект, вважає Микола Катеринчук, який оголосив про намір вийти з партії «Наша Україна»


«Я пов’язую своє майбутнє з такими політиками, як Луценко, Кириленко, Яценюк, Стецьків і інші, яких я буду просити приєднатися до створення нового проекту, в якому будуть домінувати принципи, а не інтереси», — заявив Катеринчук. Cьогодні на прес-конференції в Києві він оголосив, що має намір вийти з «Нашої України».

«Я пов’язую своє майбутнє з такими політиками, як Луценко, Кириленко, Яценюк, Стецьків і інші, яких я буду просити приєднатися до створення нового проекту, в якому будуть домінувати принципи, а не інтереси. Сьогодні це моя пропозиція до них: створювати оргкомітет, іти до людей», — заявив Катеринчук.

Cьогодні на прес-конференції в Києві він оголосив, що має намір вийти з «Нашої України».

«Для мене ця партія закінчилась. Я вирішив: я не роблю в своєму житті те, у що я не вірю. Сьогодні я заявляю про свій вихід із партії. Але я залишаюсь зі своїми ідеями, своїми принципами. І я переконаний, що дуже багато таких людей у нашій партії, які знають, що треба робити в політиці, як треба будувати політику, щоб виборці нас розуміли і не опускали очі після наших політичних дій», — сказав Катеринчук.

Так він вирішив після з’їзду партії, що відбувся на вихідних.

«Цей з’їзд показав насправді, кому належить ця партія. На з’їзді перемогла меншість. Не були підтримані позиції президента, майже його вимоги, — а також не була підтримана позиція більшості однопартійців, які вимагали демократизації партії. В тієї партії, де перемагає меншість, політичного майбутнього практично немає. Я розумів, що сценарій буде побудований тільки на одному: як залишити все, як є», — заявив Катеринчук.

Він додав, що виступає за єдину опозицію.

«Я переконаний, що на сьогоднішній день лідером опозиції є блок Тимошенко. І якщо мета опозиції — це зупинення того реваншу, який зараз відбувається, а також прихід до влади, то я розумію, що тоді й тактичні, й організаційні кроки мають бути спрямовані на реалізацію цієї стратегії. Я за перемогу, я не за гру в опозицію і підігравання Партії регіонів. Тому я за системну опозицію, де є і правоцентристська ніша, і лівоцентристська ніша», — сказав Катеринчук.

Водночас він додав, що не виходитиме з парламентської фракції «Нашої України».

Речниця «Нашої України» Тетяна Мокріді зазначила, що заяву про вихід можна подати тільки голові партії, якого ще не обрали.

Новообрана рада «Нашої України» проведе своє перше засідання в четвер.
XS
SM
MD
LG