Доступність посилання

ТОП новини

Ким оновиться Кабінет Януковича?


Тетяна Ярмощук Київ, 14 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Вакантні міністерства антикризовики мають поділити порівну. Найімовірніше, комуністам дістанеться Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту. Соціалістам – Міністерство охорони здоров’я. А Партії регіонів – посада міністра з надзвичайних ситуацій.Вакантні міністерства антикризовики мають поділити порівну. Найімовірніше, комуністам дістанеться Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту. Соціалістам – Міністерство охорони здоров’я. А Партії регіонів – посада міністра з надзвичайних ситуацій.

У антикризовиків достойних кандидатур багато

Вакантні міністерства антикризовики мають поділити порівну. Найімовірніше, комуністам дістанеться Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту. Соціалістам – Міністерство охорони здоров’я. А Партії регіонів – посада міністра з надзвичайних ситуацій.

Антикризовики поки що не розкривають карти. Кажуть, достойних кандидатур багато. Регіонал Ярослав Сухий: “На їхні місця, безумовно, у нас кандидатури є. І це необов’язково мають бути нинішні працюючі депутати України”.

Серед ймовірних кандидатур на посаду міністра надзвичайних ситуацій експерти називають прізвища регіоналів Миколи Джиги та Володимира Сівковича. А серед претендентів на посаду міністра сім’ї та молоді – прізвище комуніста Олександра Голуба. Політолог Олександр Палій в інтерв’ю Радіо Свобода: “Комуністи претендують на посаду міністра у справах сім’ї та молоді. Ця політична сила розуміє свою непопулярність серед молодіжної частини виборців. І тому намагається знайти підтримку. Треба дивитися на тих кандидатів, з числа комуністів, більш молодого віку. Це і пан Голуб, і інші комуністи, яким ще не перевалило за п’ятдесят і які можуть мати хоч якесь відношення до молоді і спорту”.

Що ж до соціалістів, то, на думку пана Палія, може з’явитися кандидатура не пов’язана з цією політичною силою, однак “ та кандидатура, яка буде вигідна з економічного боку для Соцпартії і її позиції. Що ж стосується міністра надзвичайних ситуацій, то на цю посаду називалася кандидатура пана Джиги”.

Спостерігачі не очікують несподіванок від кандидатур

Втім, експерти зазначають, що не варто чекати несподіванок від кандидатур, які мають посісти вакантні урядові крісла. Політолог Кость Бондаренко: “На ці три посади будуть призначені представники трьох фракцій, які входять до коаліції. Тобто, соціалісти, комуністи і Партія регіонів по одній людині делегують на ці вакантні посади”.

Після оголошення “Нашою Україною” про перехід у опозицію, четверо помаранчевих міністрів написали заяви про відставку. Два тижні тому Верховна Рада вже звільнила міністра юстиції Романа Зварича та міністра культури Ігоря Ліхового. А посада міністра з надзвичайних ситуацій вакантна, відколи Віктор Балога перейшов у Секретаріат Президента.

Цього тижня Верховна Рада планує заслухати також звіти міністрів: закордонних справ – Бориса Тарасюка та оборони – Анатолія Гриценка, які є конституційною квотою Президента.
XS
SM
MD
LG