Доступність посилання

ТОП новини

Українська преса: Як преса коментує результати з’їзду “Наша Україна”? Чи є в Україні рівність між чоловіками і жінками? Які негативи від напливу в Київ мешканців з провінції?


Ірина Біла Київ, 14 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - З''їзд «Народного союзу «Наша Україна» закінчився нічим: партія проігнорувала вимогу Президента оновитися й посунути від керма «закрите акціонерне товариство». На цьому, як стверджує газета “Україна молода”, як і рік тому, наполягав почесний голова партії, Президент Віктор Ющенко. Загалом, з’їзд дуже нагадував журналістам схожий з’їзд у листопаді 2005-го. Різниця лише в тому, що у 2005 році партія йшла до виборів, а тепер — шукала винних за провал на цих самих виборах. Подробиці – в статті “«ЗАТ» не отримало під зад”.

Коментує з’їзд “Нашої України” і газета “День”. Також у публікації “Порятунок "Нашої України" відклали до весни, або Феномен Чорної Ради в українській історії” газетярі розмірковують про найближчу перспективу партії. А вона може бути такою: “ще п''ять місяців "Наша Україна" промучиться, буде рефлексувати та шукати свою хвилю. А там ближче до весни, диви, уряд Януковича завалиться, а головне - на лютневому з''їзді повинен з''явиться ВІН. Герой, який врятує "Нашу Україну" від електорального занепаду”. А поки що “партія і Президент ідуть на дно разом”.

В цьому ж числі “День” передруковує публікацію, про те, як “У другий період свого президентства Путін перетворив країну на авторитарну державу з фашистськими тенденціями”. Стаття називається “Бійтеся Росії!”.

Чи є в Україні рівність можливостей між чоловіками і жінками? Про це в газеті “Голос України” розмірковує народний депутат Олена Бондаренко. Вона зауважує, що тоді, як жінки становлять 54% населення, і мають на 10 відсотків більше ніж чоловіки вищу та середню освіти, - у керівництві країни на різних щаблях їх лише 20 відсотків.

За різними оцінками зараз в Києві від одного до двох мільйонів приїжджих. Що в цього хорошого і що поганого? До негативів “Газета по-київськи” відносить варварську забудову столиці, збільшення кількості приїжджих, котрі не бачать у ньому жодної іншої цінності, як можливість заробити побільше і влаштуватися покраще. У статті “Негумовий Київ” видання також зауважує, що з післявоєнних часів в столиці не було жодного градоначальника, який би народився в Києві.

Видання “Сейчас” розмірковує над перспективами українських книговидавців. Журналісти стверджують, що українська література впевнено відвойовує лише сегмент подарункової літератури. Але прогнози сприятливі. Позаяк видавати книги в Україні наразі рентабельно.
XS
SM
MD
LG