Доступність посилання

ТОП новини

Президент України закликає литовських бізнесменів інвестувати в українську економіку


Про це Віктор Ющенко заявив у своєму виступі перед учасниками українсько-литовського бізнес-форуму. Після зустрічі з президентом Литви Валдасом Адамкусом Ющенко заявляв, що головними напрямками співпраці України та Литви є енергетика і транспорт.

Про це Віктор Ющенко заявив у своєму виступі перед учасниками українсько-литовського бізнес-форуму в Торгово-промисловій палаті України.

«Ви присутні при формуванні одного з найсучасніших ринків у Європі, і я хочу, щоб цей ринок ми сформували з нашими партнерами й друзями разом», — сказав президент.

Ющенко наголосив, що сформована політична стабільність у країні разом із високими темпами зростання економіки створюють сприятливі умови для розвитку бізнесу в Україні.

У свою чергу президент Литви Валдас Адамкус, що виступав на форумі, наголосив на необхідності подальшого розвитку відносин між бізнес-колами двох країн для спільного входження на ринок Європи.

«Литва буде підтримувати Україну на шляху до модернізації й інтеграції до Європи», — сказав Адамкус.

Раніше в вівторок Ющенко заявив після зустрічі з Адамкусом, що головними напрямками співпраці України та Литви є енергетика і транспорт.

«Ми говорили про розвиток таких комерційних проектів, як „Одеса-Броди-Ґданськ“, ми відзначили стремління і української, і литовської сторони до пошуку альтернативних джерел забезпечення національних ринків. Особливу увагу було приділено нарощуванню обсягів транспортних перевезень і між нашими країнами, і між двома регіонами, Балтійським і Чорноморським», — повідомив Ющенко.

Литовський президент зустрічався у вівторок у Києві також із прем’єр-міністром України Віктором Януковичем та головою Верховної Ради України Олександром Морозом.

Візит Валдаса Адамкуса в Україну триватиме до 16 листопада. Президент Литви планує відвідати також Донецьк і Луцьк.
XS
SM
MD
LG