Доступність посилання

ТОП новини

Українська преса: Яке покарання очікуватиме тих, хто самовільно захоплює землі? Як виглядають українські пірати 21-го століття? За скільки можна буде незабаром купити путівку в космос?


Ірина Біла Київ, 15 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) – “Вихід Миколи Катеринчука з “Нашої України” – це великий удар по партії, справи в якої й так кепські” - переконує читачів газета “День”. І все ж, зробити остаточний висновок видання пропонує після ознайомлення з відповідями експертів “Дня” на запитання – що ж таки означає відхід Катеринчука для “Нашої України”? І якими є політичні перспективи для цього політика? Чи зможе він створити власну політичну силу? З їхніми міркуваннями - в статті “НУ” чекають часи розколотого дзеркала”.

Під рубрикою "Готується законопроект" газета “Голос України” розповідає про намір законодавців запровадити кримінальну відповідальність за самовільне захоплення земель. Особливо від цього потерпають курортні зони, зокрема, Крим. Тож, якщо нині санкції до самозахопників обмежуються штрафом, то нова законодавча ініціатива обіцяє ув’язнення до шести років. Але, як зауважує далі видання, у цієї ідеї є противники. Зокрема, народний депутат Рефат Чубаров вважає, що за цими добрими намірами криється намагання назавжди закріпити землю за тими, хто її незаконно привласнив раніше. Газета “Україна молода” наголошує на дедалі частішому вживанні слів “рейдер” та “рейдерство”. Вони поширюються нині так само, пише видання, як у 1990-х роках — «рекет» і «рекетири». Власне, різниця в тому, що рекет передбачав бандитське загарбання чужого майна та грошей через залякування й катування, а рейдерство означає привласнення цілих підприємств шляхом маніпуляцій із правовими нормами. Якщо рекетом займалися гевали з прасками в руках, то нинішніми рейдерами можуть бути навіть офіційні мільярдери й мільйонери, урядовці та народні депутати. Про цих піратів 21 століття – в сьогоднішньому числі „України молодої”.

Як стверджує в газеті “Факти” перший віце-прем’єр-міністр Микола Азаров, наступного року ціни зростуть лише на 7,5 %. В інтерв’ю виданню головний фінансист країни наголосив, що українці не повинні боятися, що з прилавків магазинів може зникнути борошно і цукор. Вони повинні бути впевнені в тому, що жодних перебоїв з харчами не буде.

Нині в Києві проживають 96 ВІЛ-інфікованих дітей. 16 з них - сироти. Їхні батьки померли від наркотиків або позбавлені батьківських прав. А родичам вони не потрібні, як і суспільству. У міській дитячій лікарні №1 їм віддали найзатишнішу та найсвітлішу в інфекційному відділенні палату. Днями там побувала кореспондентка “Вечірнього Києва”. Її враження – в статті “Сумні долі ні в чому не винних”. Дещо оптимістичнішу історію пропонує «Газета по-київськи». Видання інформує, що незабаром політ у космос стане доступнішим. І шанси багатьох побачити Землю з вікна ілюмінатора збільшаться. Причина – зменшення вартості польоту з 20 млн. доларів до 100-300 тисяч. Подробиці – в статті “В космос. Чартером”
XS
SM
MD
LG