Доступність посилання

ТОП новини

Українська влада рішуче протидіє проявам ксенофобії і робитиме це надалі, запевняє президент України


Президент України також вважає, що в Україні сьогодні мають можливість для вільного розвитку та задоволення своїх потреб представники всіх національних меншин.

Про це Віктор Ющенко сказав сьогодні на Міжнародному медіафорумі в Києві, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

«По тих закладах, де підтвердилося проведення негармонізованої політики відносно певних національних меншин, було скасовано ліцензії на проведення навчального процесу. Цим жестом ми хотіли сказати, що незалежно від того, про який навчальний заклад йдеться, українська держава активно реагуватиме на ці прояви», — сказав президент.

Ющенко також повідомив, що розслідування нападів на представників єврейської меншини контролює Секретаріат президента. За його словами, наразі є інформація про побутовий характер справи, але розслідування буде ретельно доведено до кінця.

Президент України також вважає, що в Україні сьогодні мають можливість для вільного розвитку та задоволення своїх потреб представники всіх національних меншин.

На початку листопада Комітет ООН із прав людини закликав українську владу поліпшити становище з правами людини. Автори звіту ООН, зокрема, звертали увагу на прояви антисемітизму в Україні, про що, на їхню думку, засвідчили напади на студентів єврейської національності, а також побиття рабина і його сина у Києві. Правозахисники раніше також не раз критикували антисемітську, на їхню думку, діяльність Міжрегіональної академії управління персоналом.

Завтра у світі відзначають Міжнародний день толерантності.
XS
SM
MD
LG