Доступність посилання

ТОП новини

Європейська преса: президентом Франції може стати жінка, Німеччина замислюється над молодіжною злочинністю.


Наталія Вікуліна Брюссель, 17 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Наступним президентом Франції може стати жінка. Призначення кандидатом від соціалістів на президентських виборах Сеголен Руайяль широко коментує французька преса. На проблему молодіжної злочинності в Берліні звертає увагу газета “Франкфуртер Альґемайне”, а бельгійська преса повідомляє про початок кампанії в лікарнях: персонал закликатимуть частіше мити руки.


Хто вона, можливий новий президент Франції?

Уперше французьким президентом може стати жінка. Йдеться про кандидатку від соціалістів, 53-річну матір чотирьох дітей Сеголен Руайяль. “Є люди, які бачать у ній єдиний шанс для перемоги лівих 2007 року, а є люди, які говорять, що вона не втримається на шляху”,- зауважує французька газета “Ле Фігаро” і веде далі:“Є люди, які бачать у ній завойовницю, а є люди, які описують її як жінку без докору сумління, готовою на все, аби дійти до верхів”я. Сеголен Руайяль не є односторонньою жінкою. Її можна часто зустріти там, де її не чекають. І цим також пояснюється її сьогоднішній успіх. Феміністка, яка дотримується традицій. Мама сімейства, яка має абміції”,- пише “Ле Фігаро”. Видання вважає, що в промовах кандидатки на посаду президента нема місця випадковостям, що мадам Руайяль володіє інтуїцією і їй нема рівних у визначенні тем, які цікавлять французів.

Німеччина: чому зростає злочинність серед молоді?

Німецька газета “Франкфуртер Альґемайне” звертає увагу на збільшення молодіжної злочинності на вулицях Берліна. “Чи це нормальне божевілля, випадкове накопичення або передчуття французьких подій у німецькій столиці?”- запитує респектабельне видання Німеччини. Починаючи з вівторка, в Берліні різко збільшилася кількість бійок та хуліганських нападів. Наприклад, в одному з районів відбулася сутичка молоді з поліцейськими, в другому - шістнадцять юнаків побили одного школяра, у третьому молодики в масках пограбували шкільну касу і поранили школяра.

“Франкфуртер Альґемайне” зауважує, що молодь бешкетує особливо в тих районах Берліна, де молоді люди з мігрантських родин досить часто сидять без роботи. Берлінські газети цитують юнаків, які брали участь у заворушеннях. Ці люди кажуть, що поліцейські вдаються до провокацій і висловлюють ворожі думки щодо іноземців. Фракція “зелених” у парламенті в Берліні вже відреагувала на критику і зажадала, аби серед поліцейських були люди, що володіють турецькою та арабською мовами, пише газета “Франкфуртер Альґемайне”.

У Бельгії хочуть скоротити захворювання в лікарнях шляхом частішого миття рук персоналом

А в Бельгії персонал лікарень і пацієнтів закликають частіше мити руки. Газета “Ля Лібр Бельжік” повідомляє, що від 5 до 10% пацієнтів захворюють на нові недуги, перебуваючи в лікарнях. То ж країна розпочинає вже другу кампанію з гігієни рук. Кампанія під гаслом “Ви в наших руках” триватиме один місяць, впродовж якого закликатиме всіх лікарів, медсестер, а також і пацієнтів частіше і старанніше мити руки, аби запобігти новим інфекціям для вже ослаблених іншими хворобами організмів.

Організатори кампанії сподіваються скоротити нові захворювання в лікарнях принаймні на 20-30%, пише “Ля Лібр Бельжік”.
XS
SM
MD
LG