Доступність посилання

ТОП новини

Завершилося перше колло чемпіонату України з футболу.


Геннадій Мороз Київ, 20 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Вчорашніми матчами в Україні завершилося перше коло національної першості з футболу. Щоправда, вже за тиждень Чемпіонат продовжиться. Жіноча збірна України з гандболу в неділю фінішувала четвертою на Кубкові світу в Данії. А ось хокеїсти київського “Сокола” у Мінську так і не змогли пробитися у фінал Континентального Кубка Європи.

Лідери українського футболу здобули чергові перемоги. Донецький “Шахтар” не дозволив піти у відрив динамівцям. І після розгромної перемоги киян над столичними армійцями з рахунком 5—2, здолав у Запоріжжі місцевий “Металург”. Рахунок зустрічі 3—0 на користь донеччан. І в турнірній таблиці “Динамо” і “Шахтар” і надалі розділяє 4 пункти. Між тим, ключову перемогу в боротьбі за третє місце в неділю здобув харківський “Металіст”. У непростому матчі, в якому було зафіксовано одразу три вилучення з обох сторін, харків’яни на власному полі з рахунком 1—0 переграли “Дніпро”. Завдяки чому “Металіст” має в своєму доробку 26 пунктів, випереджаючи дніпропетровців у турнірній таблиці на 3 очка. З таким же рахунком і також на користь господарів закінчився матч в Одесі, де “Чорноморець” приймав львівські “Карпати”. І луганське протистояння двох аутсайдерів і сусідів. Місцевої “Зорі” та алчевської “Сталі”. В інших матчах “Іллічівець” переграв у Маріуполі полтавську “Ворсклу”. “Крив бас” у Кривому Розі виявився сильнішим за футбольний клуб “Харків”. А симферопольска “Таврія” у заключному матчі першого кола в “Донецьку” переграла місцевих металургівців. Додам, що до кілька місячної зимової перерви команди Вищої Ліги встигнуть розпочати друге коло Чемпіонату. Поєдинки 16-го туру футбольної першості України відбудуться вже наступної неділі.

Жіноча збірна України з гандболу після мінімальної поразки від румунок у півфіналі, в матчі за третє місце в цьогорічному Кубкові світу в неділю зустрічалася із командою Данії. Господарки турніру прагнули будь-що реабілітуватися перед власними уболівальниками за прикру півфінальну невдачу в поєдинку з росіянками. А відтак, вже у першому таймі практично вирішили долю зустрічі з Україною на власну користь. перевага датчанок становила 8 м’ячів. Надалі бронзові призерки афінської Олімпіади лише скоротили різницю до 4-х м’ячів. А підсумковий рахунок становив 24 на 20 користь збірної Данії. Україна ж фінішувала четвертою. Ну а переможницею Кубка світу стала збірна Росії. У фіналі чинні Чемпіонки світу з різницею лише в один м’яч здолали опір румунок. 29—28 на користь гандболісток Росії.

Тим часом київський “Сокіл” не зміг створити сенсацію і пробитися у фінал Континентального Кубка з хокею. У півфінальному турнірі, що проходив у столиці білорусі — Мінську українці програли усі три матчі. Після поразок від чемпіонів Казахстану і Білорусі останнім у цьому ряду стала невдача в учорашньому матчі проти австрійського “Ред Була”. Лише в першому періоді кияни грали із суперником на рівних. Надалі ж, на майданчику домінувала команда із Зальцбурга. Фінальні 6—3 засвідчили перемогу австрійців і останнє підсумкові місце “Сокола” у півфінальному квартеті євротурніру. Ну а фіналістом Континентального Кубка вельми несподівано стали хокеїсти з Казахстану. У заключному матчі турніру “Казах мис” із футбольним рахунком 1—0 переграв господарів — хокеїстів мінської “Юності”.
XS
SM
MD
LG