Доступність посилання

ТОП новини

Для Росії не важливо, чи буде російська мова державною в Україні — це внутрішня справа України, вважає російський парламентар Дмитро Рогозін


Також, на думку Рогозіна, діалог між Москвою і Києвом мало змінився після повернення у прем’єрське крісло в Україні Віктора Януковича.

Таку думку депутат Державної Думи Росії від фракції «Родіна» висловив сьогодні у Києві на відкритті Російського-українського інформаційного центру, створення якого він ініціював.

Також, на думку Рогозіна, діалог між Москвою і Києвом мало змінився після повернення у прем’єрське крісло в Україні Віктора Януковича: «Гадаю, що ми пройшли певну точку відліку, коли ці відносини будуть повністю залежати від того, хто при владі — Янукович чи Ющенко. Мені здається, що реванш пана Януковича був настільки стрімким, що Москва просто не зрозуміла, що сталося».

Дмитро Рогозін спершу підтримував, а зараз критикує політику Кремля. Раніше він заявляв, що Росія повинна утверджувати російську мову на всьому пострадянському просторі.

Російський парламентар повідомив Радіо Свобода, що наразі самостійно фінансує діяльність Російсько-українського інформаційного центру, який, за його словами, буде готувати рекомендації для української і російської влади.
XS
SM
MD
LG