Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко під час візиту до Брюсселя порушила питання зовнішньополітичного курсу та проблеми енергетичної безпеки України


21 листопада, прибувши до Брюсселя як лідер опозиції, Юлія Тимошенко зустрілася з комісаром ЄС із зовнішніх відносин Бенітою Ферреро-Вальднер і з верховним представником ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єром Соланою.

На зустрічі з комісаром ЄС із зовнішніх відносин Бенітою Ферреро-Вальднер у Брюсселі Юлія Тимошенко зауважила, що у багатьох людей за межами України є питання: який зовнішньополітичний курс сповідує сьогодні Україна — «сумнозвісну» політику багатовекторності чи стратегію, яка була визначена під час останніх президентських виборів в Україні.

Лідер БЮТу повідомила, що висловила Беніті Ферреро-Вальднер свою думку: реванш, який сьогодні відбувається в Україні з приходом до влади антикризової коаліції, — явище тимчасове.

«Вектор, який сповідує чинний прем’єр-міністр (Віктор Янукович), незрозумілий нікому; вектор, який сповідуємо ми, зрозумілий усім. Я переконана, що Україна житиме європейськими цінностями і майбутнє України нерозривно пов’язане з Європою», — зазначила Юлія Тимошенко.

Вона також повідомила, що під час зустрічі з єврокомісаром велику увагу приділили енергетичній безпеці та енергетичній незалежності України: «Ми обговорили всі можливі проекти щодо диверсифікації поставок енергоресурсів в Україну та Європу».

21 листопада, прибувши до Брюсселя як лідер опозиції, Юлія Тимошенко зустрілася також із верховним представником ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єром Соланою.

А виступаючи з промовою у брюссельському Центрі європейської політики, лідер БЮТу наголосила, що насамперед Україні необхідно ухвалити закон про опозицію.

За її словами, демократичні сили також мають звернутись до Конституційного суду з проханням роз’яснити, чи була законною конституційна реформа. Якщо суд визнає, що реформу було ухвалено з порушенням, то Україна «має повернутись до президентської влади».

Також Юлія Тимошенко вважає за доцільне провести дострокові парламентські вибори, котрі, за її прогнозами, можуть стати реальними вже навесні або на початку літа 2007 року.
XS
SM
MD
LG