Доступність посилання

ТОП новини

У єдиному в Закарпатті ляльковому театрі діти дивляться вистави в холодному залі.


Надія Петрів Ужгород, 22 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) — Єдиний у Закарпатті ляльковий театр «Бавка» мерзне. Це не заважає маленьким глядачам ходити на вистави. Навіть більше: щоразу в театрі аншлаги, а керівництво каже, що таких касових виручок, як зараз, давно не було. Які в театрі проблеми з опаленням і чи можна їх буде вирішити?

Цієї неділі в ляльковому театрі в Ужгороді тричі показували «Теремок» російського поета Самуїла Маршака. І тричі зал був переповнений, навіть незважаючи на те, що він практично не обігрівається.

Самі працівники театру, актори опалюють свої кабінети олійними радіаторами. Іншого виходу в лялькарів немає.

Ремонтувати опалення заради театру? Невигідно

З початком опалювального сезону театру подали тепло, але через прорив тепломагістралі помешкання так і не обігрівається. Окрім того, театр ще й отримав попередження, що з 31 грудня цього року його взагалі припинять обігрівати. Причина в тім, що на прорваній гілці теплотраси лише два об’єкти — школа й театр, і лагодити теплотрасу заради них не вигідно.

Міська влада запропонувала вихід із ситуації — встановити автономну міні-котельню виключно для театру. Але звідки заклад культури має взяти гроші, невідомо, каже директор театру Василь Чайкович: «Заступник міського голови Ужгорода Володимир Бобков сказав: якщо знайдемо 300 тисяч гривень, то вони встановлять нам автономну котельню протягом півтора місяця».

Діти можуть лишитися без улюблених казок

Учора директор лялькового театру звернувся по допомогу до голови Закарпатської облдержадміністрації Олега Гаваші. Василь Чайкович каже: якщо театр не обігріватиметься, його просто закриють.

У той же час 6-річна ужгородка Вірджінія каже, що дуже любить ходити в ляльковий театр. Найбільше їй подобається казочка про Курочку Рябу. І дуже прикро, якщо цю казку більше не можна буде подивитися, каже Джінні: «Нас у школі водили до лялькового театру. Я пам’ятаю казочку, як п’яте яйце не могло вилупитися. Згодом воно вилупилося, його півник розбив. Мені було б дуже шкода, якби закрили театр».

Наразі обласна влада обіцяє вирішити це питання. Заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Качур повідомив Радіо Свобода, що є доручення голови області терміново вирішити проблему. Наразі вже вивчається питання встановлення автономної котельні для лялькового театру.
XS
SM
MD
LG